Malzemeler :
500 gr. Kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
6 adet karanfil
1 adet havuç rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yapılışı :
Kayısılar akşamdan suya konulur. Ertesi gün iyice yıkanıp 5 dakika haşlanır, suyu süzülerek soğutulur.
Haşlanmış pirincin içine 1 yemek kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır. Bu karışımdan misket büyüklüğünde alınıp kayısıların arasına doldurulur ve kayısılar cam bir fırın kabına dizilir. Üzerine toz şeker serpilir, karanfiller eklenir ve 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı margarin konulur. Üzeri folyo ile kapatılıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Tatlı soğuyunca Hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
500 gr. Kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
6 adet karanfil
1 adet havuç rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yapılışı :
Kayısılar akşamdan suya konulur. Ertesi gün iyice yıkanıp 5 dakika haşlanır, suyu süzülerek soğutulur.
Haşlanmış pirincin içine 1 yemek kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır. Bu karışımdan misket büyüklüğünde alınıp kayısıların arasına doldurulur ve kayısılar cam bir fırın kabına dizilir. Üzerine toz şeker serpilir, karanfiller eklenir ve 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı margarin konulur. Üzeri folyo ile kapatılıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Tatlı soğuyunca Hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
21 yorum:
Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılarımla.
Canım ne kadar değişik bir tatlı el
lerine sağlık.Tabağı alıp kaçabil
sem keşke:))Kucak dolusu sevgiler.
Ellerine sağlık,çok değişik bir tatlı.Harika görünüyor eminim tadıda harikadır.
çok farklı bir tatlı olmuş ellerine sağlık Birsel ciğim ayrıca lezzetide güzel olmuştur eminim
sevgiler
Ellerine sağlık canım böyle değişik tatları denemeyi seviyorum ben en kısa zamanda deniyeceğim bunuda .
sevgilerimle...
Değişik birşeymiş. ellerine sağlık canım
nefis görünüyor
ellerine sağlık canım
Ellerinize saglik degisik güzel bir tali tarifi afiyetler olsun harikasin öptüm.
sen denedin onay verdin ya tamamdır o zaman sıra bizde :))
canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
yanlız birşey sorucam bu kadar leziz yemekleri tatları yapıpta kilo almamana şaşıyorum tatlım varmı bir formülü bunun :))
canımm bu tatlıyı kesin yapacağım yılbaşı tariflerime aldım bile.. bir gelin adayı olarak yapmazsam ayıp olur dimi:D
ellerin dert görmesin..
eline sağlık birsel ciğim,harika görünüyor...yokluğumda nefis şeyler yapmışsın..sevgiler....
İsmine bayıldım,pek lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
ismi de görüntüsü de çok cici :)
Ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..
farklı bir tatlı,denenmeli
ellerine sağlık arkadaşım
bir kac gündür girememistim internete ne güzel tarifler vermissin pespese ,ellerine saglik,maasallah.
YORUMLARINIDA MERAK ETTIM NASIL BOI TAT DENEMYE DEGERMI VS
degisik ve guzel bir tarif olmus eline saglik birselcim,sevgilerimle.
çok değişik ve güzelmiş
ellerine sağlık arkadaşım
Merhaba önce havuç tatlısı sandım sonra farkettim ki başkaymış. Eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık. Sevgiler..
www.tarifkolik.com/Öznur
Çok değişik bir tatlı olmuş, ajandama yazıyorum mutlaka yapacağım. emeklerine ve ellerine sağlık...
Havuç,pirinç,tarçın,karanfil..
Lezzet bombardımanı olmuş adeta!
Sevgili Birsel,ellerine,gönlüne sağlık.
Kocaman sevgilerimi gönderiyorum size. (İrem prensese de:)
Yorum Gönder