Disable Copy And Past

3 Kasım 2010 Çarşamba

Muz Jöleli Muhallebi


Malzemeler :
1 kg. süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya

1 paket muz aromalı toz jöle
2 adet muz

Yapılışı :
Un, nişasta, toz şeker ve süt bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip ocaktan alınır ve kuplara paylaştırılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Toz jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kupların üzerine paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğutulup, jöle donunca servis yapılır.

Afiyet olsun.

5 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

nefis, görsel bir tat
eline sağlık
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım yine harika bir lezzet ve şık
bir sunum ellerine sağlık sevgiler.

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım çok hoş bir tat ve sunum ellerine sağlık afiyet olsun

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Işıl dedi ki...

nefis görunuyor