Malzemeler:
500 gr. tavuk göğüs eti
3-4 adet patates
10-12 adet kültür mantarı
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
Yapılışı :
Patatesler ve domatesler kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Biberler çekirdek kısımları çıkartılarak kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. Sarımsaklar incecik kıyılır. Mantarlar yıkanıp limonla ovulur ve büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölünür. Bütün malzeme genişçe bir kaba alınıp harmanlanır ve çok az su ilave edilir. Bir fırın tepsisine yayılır üzeri yağlı kâğıt ile kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında 30 dk. pişirilir. Yağlı kâğıt tepsinin üzerinden alınıp bir süre daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Not: Fotoğraftaki bezelyeleri süsleme amaçlı kullandım, merak eden arkadaşlar için açıklama gereği duydum:))
14 yorum:
çok güzel bir tarif.. tavuklu yemekler kervanıma bir tarif daha eklemiş oldum .. afiyet olsun ellerine sağlık..
www.yemekaski.com
Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor..
Afiyet olsun..
sevgilerimle..
ellerinize saglık. çok lezzetli görünüyor.
sevgiler.
Ellerinize sağlık arkadaşım çok pratik bir yemek olmuş
Ellerine sğalık birsencim..Çok güzel bir görüntü
Enfes olduğu su götürmez.Ellerinize yüreğinize sağlık.
ellerine sağlık ,çok güzel bir tarif:)
Tavuklu yemekleri çok seviyorum ellerinize sağlık tarifiniz çok güzel
Sevgilerimi gönderiyorum:)
tavuk içerikli tarifler hep bir puan önde benim için çok seviyorum ellerine sağlık canım:)
Ellerine saglik, harika gorunuyor.
Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.
görüntüsü lezzetini anlatıyor
ellerine sağlık Birsel
Hep tatlılarmı olucak dimi ellerine sağlık birsel nefis görünüyor...
ellerine sağlık canımm..nefis görünüyor:)))
elerine saglik canim
tavuklu yemekler her zaman favorimdir
Yorum Gönder