Disable Copy And Past

2 Eylül 2010 Perşembe

İrmik Lokması




Sevgili Hilal'in ödüllü tarifi irmik lokmasını denedim ve çok beğendim. Birkaç gün sonra bile büyük bir zevkle yeniyor. Ben evde bekleyen incirleri değerlendirmek için; İncir, tarçın ve cevizi karıştırarak bir kısmını içine doldurdum şerbetin içinden aldıktan sonra da hindistan cevizine buladım. Sunum olarak Üstat kadar başarılı olamasamda lezzet harikaydı, İrem bayıldı. Tarifi aynen aktarıyorum, denemek isteyenlere kolay gelsin.

Malzemeler :
Lokma için;
2 su bardaktan bir parmak eksik irmik
125 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 paket vanilya (Hilal'in önerisiyle ekledim.)

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır ve soğutulur.( Kıvamı çok yoğun olmayacak!)
Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 4 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

19 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

İrmik çeşitleri çok hoş ve değişik,ellerine sağlık,denemek isterim.Sevgilerrrrr....

Unknown dedi ki...

Bence senin sunumunda çok hoş olmuş. Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

valla irmikli olunca lokma sanki daha hafif olacakmış gibi geldi bana.ellerine saglık.

Işıl dedi ki...

bende denemeliyim

kalpkurabiye dedi ki...

canım pek güzel olmuşş:) ellerine sağlık..
Kendine haksızlık etme sunumun çok güzel bence..
Hilal Ablamın her tarifi özeldir:)) kendine hastır:)) ama harika olmuşlar ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

İrmikli tatlıları severim.Bu tarifide en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık canım.Paylaşımın için teşekkürler.sevgiler.

Saglıklımutfak dedi ki...

Birsel yine çok mutlu ettin beni:) çok sağol canım. çok duygulandım. Beğenmenize de çok mutlu oldum . Ellerine binlerce kere sağlık

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Hilalciğim de paylaştığında çok beğenmiştim çok güzel görünüyor ben de deneyeceğim ellerinize sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes görünü
yor.Afiyetler olsun sevgiler...

İlknur dedi ki...

Ellerine sağlık.Çook güzel bir ve görüntüye sahip eminin tadıda öyledir.
Afiyetler olsun...

Meleğin Mutfağı dedi ki...

sunumun harika olmuş canım,ellerine sağlık.. tadını çok merak ediyorum, en kısa sürede deniycem inş.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. ben bu tarifi daha önce denemiştim fakat başarılı olamadım. yumuşacık bir şey oldu. nerde hata yaptım bilemedim

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Denemeye değer ellerinize sağlık. Tavsiye edileni yapmak ve tatmak lazım dimi ama:) bu ay bol bol tatlı yedik kalorileri aldık zaten. Battı balık yan gider:))

Cafe Pepela dedi ki...

Merhaba
İrmiği çok çok sevdiğim için,bu reçeteye de bayılmıştım.
Klasik lokmadan bile daha cici geliyor bana :)
Ellerinize,gönlünüze sağlık
Enfes görünüyor
Muhabbetle

Unknown dedi ki...

Çok çıtır gözüküyorlar,ellerine sağlık..

Seçil dedi ki...

bence içine incir ceviz çok da yakışmıştır ellerine sağlık..

www.yemekaski.com

YeMeK vAkTi dedi ki...

Birsencim ellerine dağlık nefis görünüyor gerçekten

Canan Demirbağ dedi ki...

Tatlı negis gözüküyor,ellerine sağlık.

Marifetli Cadı dedi ki...

Merhabalar,
Sevgili hemşerim (Bizde anne tarafından Gökçebeyliyiz), benim kuzucuğum İremim de lokma hastasıdır.İlk fırsatta deneyeceğim, ellerinize sağlık.