Bu tarifimle Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" katıldım. Yarışmada beni desteklemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Malzemeler :
500 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 demet pazı
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 paket (400gr.) kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
4 adet böreklik yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Pazılar yıkanır ve kaynar suda birkaç dakika haşlanır. Soğuk suya tutulup doğranır. Mantarlar temizlenip yıkanır ve dilimlenerek limonlu suda haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavuk etleri eklenip kavurmaya devam edilir. Sonra pazı, mantar ve doğranan közlenmiş kırmızı biberler eklenir, bir süre karıştırılarak pişirilir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Minik güveç kapları yumuşak margarin ile yağlanır. Birinci yufka düz bir zemine serilerek bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Kenarları dışa sarkacak şekilde güveç kabına yerleştirilir. Kalan yufkadan 3-4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir. Bu şeritler pileli ve dışarı sarkacak şekilde güveç kabının kenarlarına yerleştirilir; fırça yardımıyla su-sıvı yağ karışımı sürülür. Yufkaların ortasına hazırlanan tavuklu karışım paylaştırılır. Yufkaların uçlarına fırça ile yumurta sarısı sürülür. Son olarak tavuklu karışımın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
500 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 demet pazı
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 paket (400gr.) kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
4 adet böreklik yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Pazılar yıkanır ve kaynar suda birkaç dakika haşlanır. Soğuk suya tutulup doğranır. Mantarlar temizlenip yıkanır ve dilimlenerek limonlu suda haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavuk etleri eklenip kavurmaya devam edilir. Sonra pazı, mantar ve doğranan közlenmiş kırmızı biberler eklenir, bir süre karıştırılarak pişirilir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Minik güveç kapları yumuşak margarin ile yağlanır. Birinci yufka düz bir zemine serilerek bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Kenarları dışa sarkacak şekilde güveç kabına yerleştirilir. Kalan yufkadan 3-4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir. Bu şeritler pileli ve dışarı sarkacak şekilde güveç kabının kenarlarına yerleştirilir; fırça yardımıyla su-sıvı yağ karışımı sürülür. Yufkaların ortasına hazırlanan tavuklu karışım paylaştırılır. Yufkaların uçlarına fırça ile yumurta sarısı sürülür. Son olarak tavuklu karışımın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
6 yorum:
canımm başarılar dilerimm...
talih seninle olsun..
yemeğin nefis görünüyor.. ellerin dert görmesin..
şansın açık olsun..:))
canım yemek harika gözüküyor oyumu kullandım iyi şanşlar
Başarılar dilerim..
Harika görünüyor ellerine sağlık bende denemek istiyorum bu tarz bişey bir evime gidebilsem:)
Değişik, hoş, lezzetli bir yemek olmuş. Ellerine sağlık.
Başarılar dilerim.
Süper bir sunum,eminim çok da lezzetlidir.Ellerinize sağlık.
bu guveclere hersey cok yakısıyor
Yorum Gönder