Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
2 su bardağı un
2 adet şeftali
1 çay bardağı iç kabukları ayıklanmış badem (Bademlerin kabuklarını bir süre sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
1 kahve fincanı kuru üzüm
Üzerine;
şeftali ya da kayısı reçeli
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.Un, kabartma tozu, tarçın ve karanfil birlikte elenerek karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır.
Margarinle yağlanmış yuvarlak bir kalıba dilimlenmiş şeftaliler ve bademler dizilir, kuru üzüm serpilir. Üzerine kek hamuru dökülüp 150-160 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Kek batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıp ters çevrilir ve kek kalıptan çıkarılır. Üzerine tanesiz kayısı reçeli sürülüp dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Görüntü harıka !
Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
oofff ooofff offff offff
amaaann amaaaann amaaann amaaaannn
bana uzun hava çektiren bu keke bayıldımm canımm ellerine sağlıkk...
Nefis içide bol malzemeli bayıldım Sizden o kadar çok tarif yazıyorumki.Ellerinize sağlık sevgiler..
Yorum Gönder