Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küşük parçalar kopartılıp, isteğe göre şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu-haşhaş tohumu serpilir. 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
12 yorum:
ellerinize sağlık birsel hanım...
CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ
AFİYET BAL OLSUN ..
Ellerinize sağlık...
cok guzel gorunuyorlar ellerine saglik
Ellerine saglik canim.
Birselcim ellerine sağlık tuzlu pas
talar harika kocaman öpüyorum...
Birsel cim nasılsın . ne konuşabildik ne görüşebildik . iyisin dir umarım eline sağlık kurabiyeler pastaneden çıkmış gibi. sevgiler
nefiss görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..
bayılırım...fırsat bulabilsem de yapsam...ellerine sağlık canım.
süper bir görüntü lezzetinide tahmin edebiliyorum eline sağlık
birselcim harika olmuş.ellerine sağlık
ne güzel görünüyorlar eline sağlık hem ev yapımı hem uzun süre dayanır
şifa olsun:))
Yorum Gönder