Malzemeler :
500-600 gr. tavuk göğüs eti
1 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu (olmasa da olur)
tuz, karabiber, kekik, kırmızı pulbiber
3-4 adet domates
5-6 adet yeşil biber
Yapılışı :
Tavuk eti yıkanıp, kuş başından biraz daha iri doğranır. Soğanlar piyazlık, sarımsaklar minik minik doğranır. Bir kaba tavuk eti, soğan-sarımsak, salça, yoğurt, zeytinyağı, soya sosu, tuz ve baharatlar alınıp iyice harmanlanır ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir. Tavuk etleri soğanlardan temizlenip çöp şişe domates-biber dilimleriyle birlikte takılır. Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un dökülüp, sallanır. Hazırlanan şişler poşete yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılıp, kürdanla birkaç delik açılır ve poşet bir fırın kabına yerleştirilip, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
(Yanına bol kırmızılı bulgur pilavı çok yakışır ama İrem bulgur yemediği için ben pirinç pilavı yaptım.)
Afiyet olsun.
5 yorum:
eline sağlık bu tarif benlik bizim evde beyaz et çok sevilir ,hayırlı cumalar dilerim
Birselcim enfes bir görüntü elleri
ne sağlık.Hayırlı cumalar kucak do
lusu sevgiler...
Canim ellerine saglik hayirli cumalar
görüntüsü kadar tadıda güzeldir eminim.ellerinize sağlık.
enfes görünüyor.pilavda kar gibi.ellerinize sağlık
Yorum Gönder