Disable Copy And Past

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Kestaneli İç Pilav ve Tavuk Dolma


Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))

Malzemeler :
15-20 adet kestane
1,5 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 demet dereotu
2-3 adet küp şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı su
tuz, karabiber
1 adet bütün tavuk
1/2 adet limon
kırmızı pulbiber, kekik, biberiye, tuz
1 adet büyük boy fırın poşeti
Yapılışı :
Pirinç yıkanır, üzerine çıkacak kadar su ve tuz eklenip kapatılarak en az yarım saat bekletilir.
Kestaneler suda bekletilmeden üzerleri maket bıçağı yardımıyla enine çizilir. Teflon tavaya ya da tencereye konulup kabukları açılmaya başlayıncaya kadar ocakta tutulur. Sıcak iken kabukları soyulur.
Kuş üzümü sıcak suda bir süre bekletilip yıkanır.
Yemeklik doğranmış soğan ve yağlar tencereye alınarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Dolmalık fıstık ve pirinç eklenip bir süre daha kavrulur. Kuş üzümü, kestaneler ve su eklenir. Birkaç damla limon suyu damlatılır, şeker atılır, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekince ince kıyılmış dereotu ve karabiber eklenip, karıştırılır ve demlenmeye bırakılır.
Tavuk iyice temizlenip, (Ocakta tütsülenir) yıkanır. Hazırlanan pilav tavuğun içine doldurulur, birkaç kürdan ya da iğne-iplik yardımıyla kapatılır. Her tarafına limon suyu sürülür, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un dökülüp, sallanarak her tarafının unlanması sağlanır. Tavuk poşetin içine yerleştirilir, poşetin ağzı kapatılır. Kürdanla bir kaç yerinden (hava çıkabilmesi için) delik açılır. Orta ısılı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

çok lezzetli ve güzel bir yemek
elinize sağlık ..

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık nefis bir görüntü.. yemelik değil seyirlik..

sumak dedi ki...

Bizde kursta yaptık bunu fakat kestaneli denemedik:) çok güzel olmuş ellerinize sağlık

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık.herzamanki gibi harikasınız..

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim ellerine saglık nefis olmuş..

Işıl dedi ki...

TAVUK SEVMEM AMA CANIM ÇEKTİ

aleyna dedi ki...

ellerinize sağlık birsel hanım.yine mükemmel bir tarif

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Enfes bir goruntu! Ellerinize saglik.

Yemekbahane dedi ki...

o kadar çok istiyorum ki bu kestaneli pilavı denemeyi. Bir ayağa kalkayım kocaman parti vericem ve bunu yapıcam. Her zamanki gibi olağanüstü.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım en sevdiğim şekşlde servis yapmışın ellerine sağlık...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BİRSELCİM,,HAYIR DİYEMİYECEĞİM İKİLİ KARŞIMDA PERHİZİM AKLIMDA ŞİMDİ BEN NE ......

Unknown dedi ki...

iç pilavlı tavuk muhteşem bir yemek bence.yapımı ve pişirmesi uzun sürse de deger bence.ellerine saglık.

İlknur dedi ki...

Çok güzel görünüyor...Eminim tadıda öyledir..Ellerine sağlık...