Disable Copy And Past

5 Kasım 2009 Perşembe

Hindistancevizli Kurabiye

Tarifini yıllar önce bir gazetenin verdiği yemek ekinden almıştım. Çok severek yaptığım bir kurabiye.

Malzemeler :
250 gr. margarin
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Üzerine ;
hindistancevizi

Yapılışı :
Margarin eritilip, soğutulur. Yumurta sarıları (akı üzeri için ayrılır), pudra şekeri, margarin bir kapta karıştırılır. Hindistancevizi, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan küçük toplar kopartılıp; önce yumurta akına, sonra bir tabağa dökülen hindistancevizine batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım....

Sevil Şahin dedi ki...

hımmm bayılırım olsada yesem hemşerim ellerine saglık

FİLİZ'CE dedi ki...

ellerine sağlık cnm,yine döktürmüşsün..

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık her zaman severek yediğim bir kurabiye...

Unknown dedi ki...

Emegine saglik arkadasim... Sevgilerimle

Işıl dedi ki...

eline saglık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk hindistancevizi aroması müthişş..:)