Tarif Lezzet Dergi'sinden...
Malzemeler :
100gr. tereyağı
1 su bardağı un (1,5 su bardağı kullandım.)
2,5 su bardağı pekmez
1 su bardağı süt
q su bardağı su
1/2 su bardağı ceviz içi
Üzerine;
3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Süt ve su bir tencerede ısıtılır, pekmez eklenir. Tereyağı bir tencerede eritilip, un eklenir ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Karıştırmaya devam edilerek sütlü karışım yavaş yavaş eklenir. Kısık ateşte sütü iyice çekinceye kadar pişirilir. Ceviz içi eklenip kapağı kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Eller suyla ıslatılıp helvadan parçalar kopartılır, rulo yapılır ve dövülmüş cevize batırılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Canım tek kelimeyle muhteşem elleri
ne sağlık harikasın öpüyorum tarifler yok ama:((
Yorum Gönder