4 adet yumurta
200 gr. eritilip soğutulmuş tereyağı
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 su bardağı Sinangil kakaolu kek karışımı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Üzerine;
1 çay bardağı krema
1 paket (80gr.) Bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker glazür (siyah-beyaz)
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtalar çırpma kabına alınarak mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş tereyağı eklenir. Kek karışımına vanilya ve bir çimdik tuz eklenip, yumurtalı karışıma ilave edilir. İyice karıştırılıp cevizler de eklendikten sonra yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir. Kürdan batırılarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir.
Krema bir cezveye dökülür, kaynamaya başlayınca bitter çikolata parçalanarak kremaya eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır, soğumaya bırakılır. Dr. Oetker glazür üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Ben işlem basamaklarında hata yaptığım için çok iyi bir süsleme yapamadım.) İyice soğuyan kek kalıptan çıkartılır, çikolata ve glazürle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
10 yorum:
CANIM BENCE SÜSLEMEDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ÇOK LEZZETLİ BİR KEKE BENZİYOR,ELLERİNE SAĞLIK..SAĞLICAKLA...
Canımmmmmm ellerine sağlık muhteşem
görünüyor.Alıp gitsem kızmazsın değilmi kocaman öpüyorum...
bu görüntü karşısında bayıldım browniye.ellerine saglık.
Çok nefis bir kek olmuş. Görüntü harika. Ellerine sağlık Birsel'cim. Sevgiler..
browni kekein harika olmuş , şahane bir görüntü... ellerine sağlık...kolay gelsin...
browni kekein harika olmuş , şahane bir görüntü... ellerine sağlık...kolay gelsin...
Of of of Birselcim harika yapmissin su görüntü beni maf etmege deydi, çikolataya dayanamiyorum iste:)) süper gözüküyor eline saglik...
kek cok muhtesem olmus emınımkı tadıda cok guzeldır ellerınıze saglık
Ellerine saglik canim browni nefis görünüyor
çok şık görünüyorr ellerinize sağlıkk sevgiler..
Yorum Gönder