Disable Copy And Past

27 Ekim 2009 Salı

Mantar Kurabiye 2


Aslında bir yemek kitabında gördüğüm tarifi uygulayacaktım ama orjinal tarifteki 4 yumurta akı bana çok geldi, 2 yumurta akıyla denemeye karar verdim. Buna rağmen hamura şekil vermek çok zor oldu. Ben de hamur toparlanıncaya kadar hindistancevizi rendesi ekledim. Acıbadem kurabiyesi ile kokos arasında bir tadı oldu, ben beğendim. Hindistancevizi eklemeden yapmak isterseniz; 1 yumurta akı kullanmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler :
2 su bardağı toz badem
1,5 su bardağı + 1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi (Hamuru toparlamak için gerekirse miktarı attırılır.)
Yapılışı :
Bütün malzeme karıştırılıp yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, bir tabağa dökülen pudra şekerine iyice bulanır. Hamur topları pişerken yayılacağı için fazla bastırılmaz. Minik boy yuvarlak kurabiye kalıbı ya da bir şişe kapağı ile kurabiyelerin ortalarına bastırılarak iz yapılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. (Ben bir kısmına mantar şekli vermeyip, ortalarına fındık batırdım.)
Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım şuan nasıl bir tatlı krizinde
yim bilemezsin.Tabağı aldım kaçıyo
rum her zamanki gibi harikasın elle
rine sağlık öptüm...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık...çok güzel görünüyorlar...ye beni diyorlar...alıyorum bir tane...kolay gelsin...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Offf Birselcim tam da pastahanede yediklerime benziyor . Bayılırım ben bunlara. Hindistancevizi daha da güzle olmuştur ellerine sağlık. Sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Lezzetinden çatlamışlar:))
Off ellerine sağlık canım ya
....

tub@ dedi ki...

Bayılıyorum bu kurabiyeye, ellerinize sağlık (sizin kurabiyeleriniz özellikle harika oluyor, söylemeden geçemeyeceğim)

Selam ve dua ile
öptüm