Malzemeler :
200 gr. eritilip, soğutulmuş margarin
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2,5 su bardağı Sinangil kek unu
* Kek unu kabartma tozu içerdiği için, kabartma tozu kullanılmaz.
Renklendirmek için;
ıspanak püresi, vişne, böğürtlen, vb. gıda boyası
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker köpük hale gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpılır. Süt ve eritilip soğutulmuş margarin eklenip çırpmaya devam edilir. Son olarak kek unu ve vanilya eklenip, iyice karıştırılır. Hamurun yarısı ayrılıp ıspanak püresi ile renklendirilir. Kalan diğer yarısı ise istenilen renklerde gıda boyası ya da meyvelerle renklendirilir. Meyvelerin sulanma oranına göre un eklemek gerekebilir. Gül şeklindeki kalıba 1-1,5 tatlı kaşığı kadar (kalıbın büyüklüğüne göre değişir.) renkli hamurlardan dökülür. Üzerine ıspanakla renklendirilmiş hamurdan dökülerek, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında içleri pişinceye kadar pişirilir. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.
Not : Silikon kalıp kullandığım için kalıbı yağlamadım.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Canım gerçekten harikasın insan ye
meye kıyamız bu güzellikleri...Elle
rine sağlık öptüm...
NE DEGISIK BI KEK TASARIMI
pasta degilde tablo gibi olmuş yani muhteşem.ellerine saglık.
Hem göze hemde damağa hitap eden muhteşem bir sanat eseri bence::))
sevgiler ve doğal olarak saygılar (bu tablo karşısında saygı gösterilir valla)
öpüyorum
Canım ne güzel olmuşlar ya valaha eneğine ellerine sağlık...
Çok güzel olmuşlar. ellerinize sağlık...
Cok cok cok güzel olmuslar ellerine saglik...B a y i l d i m !!
Müthis bir görüntü...
Berlinden sevgiler
çok güzel ....rengarenk ; insanın yiyesi geliyor...ellerine sağlık...kolay gelsin...
ne zaman istersen kapım açık beklerim ... güzel bir hata diliyorum...
harika olmuslar ellerine saglik canim...
Yorum Gönder