Disable Copy And Past

24 Eylül 2009 Perşembe

Kıymalı Bükme Böreği


Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
125 gr. tereyağı
Üzerine;
yumurta sarısı
İç malzeme;
1 adet kuru soğn
150 gr. kıyma
1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı :
Sıvıyağ, su, kabartma tozu yoğurma kabına alınır. Aldığı kadar un ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve üzeri örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir. Bu rada iç malzeme hazırlanır. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Karabiber ve tuzla tatlandırılıp soğumaya bırakılır. İsteğe göre pulbiber ve salça da ekleneilir. Dinlendirilen bezeler yufka inceliğinde tek tek açılır. Üzerlerine eritilip soğutulmuş tereyağı fırça yardımıyla sürülür. Yufka sarılarak rulo haline getirilir ve 4-5 cm eninde kesilir. Bir tepsiye aralıklı olarak dizilip buzlukta 10 dakika kadar bekletilir. Buzluktan alınan rulolar merdane veya oklava ile kare şeklinde açılır. Ortalarına hazırlanan iç malzeme yerleştirilir. Karşılıklı kenarları kapatılarak ters çevrilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Paket şeklinde katlanan böreklerin ortasına bir bıçak yardımıyla çizik atılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir ve ılık olarak servis yapılır.
Not : istenilen iç malzeme kullanılabilir. Hamuru rulo halindeyken dondurup istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

10 yorum:

made in funda dedi ki...

GEÇMİŞ BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM...SEVGİLER...

KİZHATCE dedi ki...

merhaba birsel,uzun süredir uğrayamadım neler yapmışsın neler...ellerine sağlık canım..geçmiş bayramın kutlu olsun,sevgiler.....

Unknown dedi ki...

Canım harika görünüyor ellerine sağlık öpüyorum...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım geçmiş bayramın kutlu olsun...
Börek harika gözüküyor....

mutfaktakizaman dedi ki...

merhabaa..
hmm nefis gorunuyor yaa ellerine saglikk canimm

Sevil Şahin dedi ki...

birselcim balım tekrar gecmiş bayramın mübarek olsun malum blog sorunlarından dolayı kutlayamadım
tatlım börek harika ya tarif nerde bekliyorum heyecanla
sevgiler
iyi hafta sonları canım

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

börek çok güzel gözüküyor ama bende tarif bekleyenlerdenim:)

FİLİZ'CE dedi ki...

slm canım
yine çok güzel bir lezzet var karşımızda,ellerine sağlık,sevgilerimle..

gönül güneş dedi ki...

BİRSEL CANIM YİNE ÇOK GÜZEL BÖREK YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK. -GÖNÜL-

HUYSUZBALIK dedi ki...

Birselcim döktürmüşsün yine ellerine sağlık. Hamuru el yapımı olunca çok daha lezzetli olmuştur börek eminim. Sevgiler...