Malzemeler :
1 kutu dondurma
250 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket kakao (25 gr.)
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
400 gr. pötibör bisküvi
Yapılışı :
Margarin eritilip, tozşeker eklenir. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, ılınmaya bırakılır. Elle kırılan bisküviler eklenip, karıştırılır. Karışım baton bir kalıba diyagonel şekilde elle bastırılarak yerleştirilir. Dondurma 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirilip, karıştırılır. Baton kalıbın boş kalan kısmına bastırılarak yerleştirilir. İyice sertleşene kadar buzdolabında dinlendirilir. İsteğe göre toz ya da file Antepfıstığı serpilir, dilimlenerek, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
canım bu sıcaklarda harika bir tarif olmuş ellerine sağlık
Canım harika birşey bu ellerine sağlık nefis gözüküyor mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık...
Hayırlı cumalar..
müthiş bir görüntü eline sağlık
eline sağlık birselciğim,hepsini yedim bile:)sevgiler.....
iştah açıcı..serinletici..daha ne olsun..ellerine sağlık..
NEFİS GÖRÜNÜYOR.. ELELRİNE SAĞLIK BİRSELCİM.. GÜZEL BİR HAFAT SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE CANIM...
İsmi bile kulağa o kadar hoş geliyorki..dondurmalı mozaik pasta:)) Ellerinize sağlık.sevgiler
Tam benlik harika bir şey bu
ellerine sağlık
sevgiler.
merhaba... nihayet sizlere kavuştum... sen yine döktürmüşsün canım... şu sıcak günlerde harika bir lezzet...ellerine sağlık...
güzel bir hafta diliyorum...
Kızkardeşimin Türkiyeden getirdigi bir yemek dergisinde bu tarıfı görüp bayılmıstım.Bende muhakkak denemeliyim.Sevgiler
Merhaba,
Dondurma varsa tamamdır.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Yorum Gönder