Yaman Etkinliklerin Temmuz ayı evsahibesi yemekkokusu Tuğba arkadaşımız etkinlik konusu olarak "kırmızı meyveleri" seçmiş. Aslında bu konuyu ben de evsahibi olduğum #ye 47 etkinliği için düşünmüş, sonra vazgeçmiştim. Kendisine kolaylıklar diliyor ve etkinlik için bu pastayı gönderiyorum. Etkinlik bahanesi ile ben de evdeki malzemeleri tatile çıkmadan önce değerlendirmiş oldum. Tarifi kekevi' nden.
Malzemeler :
1 paket kedidili bisküvi
Kreması için :
3 tepeleme yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
Bisküvileri ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı tozşeker
Vişne sosu için :
1/2 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne
1/2 su bardağı vişne suyu
2 silme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
kurdele, hazır şeker süsler, vb.
Yapılışı :
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenipmikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. (Bisküviler kalıba dizilirken gerekirse bıçakla kesilebilir, düzgün bir kat oluşturması için.) Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Üst sos için; vişne taneleri, vişne suyu, nişasta ve tozşeker küçük bir tencereye alınır. Koyu ve akıcı bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Hazırlanan sos pastanın üzerine dökülür ve pasta tekrar buzdolabına yerleştirilir. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
20 yorum:
pastan muhteşem olmuş..ellerine sağlık..süpersinn::))
Ereğli hakkında sorular sormak için geldim pastayı görünce nutkum tutuldu Birselcim. Süpermiş ellerine sağlık. Sevgiler...
eline sağlık gönderdiğim etkinlik tarifini aldınmı sevgiler
Canım pastanın sunumu harika olmuş ellerine sağlık....
Pasta harıka görunuyor ellerıne sağlık. Afiyet olsun...
görüntü muhteşem tadı kimbilir ne kadar güzeldir ellerin der görmesin afiyet olsun arkadaşım
her zamanki gibi harikasın canım...pasta müthiş olmuş... ellerine sağlık...güzel bir tatil diliyorum...
buralara gelirsen uğra... beklerim...
Enfes görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
10 numara!!!
çok güzel bir görüntü eminim tadıda öyledir eline sağlık
mükemmel gözüküyorlar cami konuştum bilmem farkındamıusın sağdaki kayısılarıda katıyorum..
:))
ellerine sağlık
ellerine sağlık canım.. şimdiden iyi tatiller...
sevgilerimle..
Canımmmmmmm seni ve muhteşem lezzetle
rini nasıl özlemişim anlatamam.Elleri
ne sağlık kocaman öpüyorum...
Birsencigim tarifim sitemde hazir istersen diger kuptaki irmiktatlisini'da alabilirsin canim.
sevgiler.
tam yaza ve etkinliğe uygun çok güzel bir pasta olmuş ellerinze sağlık..
selamlar arkadaşım sana tarif gönderdim kolay gelsin sevgiler
nurdanın mutfağı
slm arkadaşlarla sayfana bakarken kuğulu bi tatlı gördük yan resımlerde(kanatları çikolata soslu olan).tarifi nasıldır merak ettik adı nedir tam olarak biraz baktım ama bulamadım.
ellerinize sağlık,kaç gündür kedi dili bisküvisini bekleten biri olarak güzle fikirler veriyorsunuz.
pasta harika..iyi tatiller dilerim.
birsel ciğimnasılsın,bir türlü fırsat bulup etkinliğine soğuk bir pasta yapamadım ama sonunda yaptım ,sayfamdaki irmik tatlısı senin için canım...bu arada çok özlettin kendini,sevgiler....
Yorum Gönder