Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))
Tarifini portakalağacından aldım.
Tarifini portakalağacından aldım.
Malzemeler:
4 adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
üzerine, yumurta sarısı
Tavuklu iç malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Yapılışı :
Tavuk etleri tencereye alınıp suyunu çekene kadar pişirilir. Sıvıyağ eklenir. Kavrulunca mantar ilave edilip pişirilir. Bezelye, tuz ve rende kaşar eklenip, karıştırılır.
4 adet yufka aralarına süt ve sıvıyağ sürülerek üstüste yerleştirlir. 4 katlı yufkadan 12 adet kare kesilir. Hazırlanen tavuklu içten karelerin ortasına yerleştirlir. Milföylerin ortası çay bardağı ile çıkartılır. Kare yufkalardan birinin dört ucundan tutulup milföy hamurunun kesik kısmından geçirilir. (Geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçları milföyün altına doğru bastırılıp bohça şekli verilir. Aynı işlem kalan 11 kare için de tekrarlanır, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
4 adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
üzerine, yumurta sarısı
Tavuklu iç malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Yapılışı :
Tavuk etleri tencereye alınıp suyunu çekene kadar pişirilir. Sıvıyağ eklenir. Kavrulunca mantar ilave edilip pişirilir. Bezelye, tuz ve rende kaşar eklenip, karıştırılır.
4 adet yufka aralarına süt ve sıvıyağ sürülerek üstüste yerleştirlir. 4 katlı yufkadan 12 adet kare kesilir. Hazırlanen tavuklu içten karelerin ortasına yerleştirlir. Milföylerin ortası çay bardağı ile çıkartılır. Kare yufkalardan birinin dört ucundan tutulup milföy hamurunun kesik kısmından geçirilir. (Geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçları milföyün altına doğru bastırılıp bohça şekli verilir. Aynı işlem kalan 11 kare için de tekrarlanır, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Canım misler gibi börek kokusuna geldim ellerine sağlık enfes öptüm...
Birsel'cim börekler nefis olmuş. Ellerine sağlık. Ben hala resim yükleyemiyorum, sen nasıl yükledin? Sevgiler..
canım börekler harika olmuş.bir tane kaptım ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum
Çok şık olmuşlar, şimdi çayın yanında bir taneye asla hayır demezdim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
ELELRİNE SAĞLIK CANIM HARİKA BÖREKLER...OLSADA YESEEK
SEVGİLER CANIMCIM
Yorum Gönder