Disable Copy And Past

26 Ağustos 2010 Perşembe

Fırında Piliç Mücveri



Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))

Fırında Piliç Mücveri

Malzemeler :
1 adet piliç göğsü
2 adet orta boy patates
1,5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 adet orta boy havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
2 su bardağı süt
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı :
Piliç göğsü haşlanıp, etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Havuç ve patates haşlanıp tavla zarı iriliğinde doğranır. Tavuk etleri, havuç, patates, bezelye, kıyılmış maydanoz, tuz karabiber karıştırılıp, margarinle yağlanmış, hafif un serpilmiş tepsiye yayılır. Bir tencerede tereyağı eritilir, un rengi dönünceye kadar kavrulur. Süt eklenip, hızlıca karıştırılır. Muhallebi gibi pişirilip, tavuklu karışımın üzerine yayılır. En üste kaşar rendesi serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz ılınınca dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ve yine müthiş lezzetlerden biri çok güzel olmuş ellerine sağlık