Disable Copy And Past

27 Ağustos 2010 Cuma

Tavuklu Mantarlı Börek (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)

Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))


Tavuklu Mantarlı Börek

Malzemeler :
3 adet yufka
1/çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
400gr. Mantar
3 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam dereotu
½ çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı su
1 adet yumurta

Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, tencereye alınır. Tavuk suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ardından doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantarlar eklenir. Sarımsaklar da küçük küçük doğranıp, mantarlar sularını salıp, çekinceye kadar kavrulur. Domatesler rendelenip, tencereye dökülür, 1-2 dk. çevrilip salça eklenir. Etin hafif üstüne çıkacak şekilde su ilave edilip, tuzu ve baharatları ayarlanır. 1-2 taşım kaynatılıp tencerenin altı kapatılır. Etli, sebzeli karışım delikli kepçe ile tencereden alınıp suyu süzülür, içine kıyılmış dereotu eklenir.


Yufkalar aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı su karışımı sürülerek üst üste konulur. Yuvarlak bir tabak yardımıyla yufkadan daireler kesilir. Yuvarlak parçalar bir kaseye yerleştirilip, kenarları dışarı sarkıtılır. Hazırlanan tavuklu harç yufkaların içine yerleştirilir. Yufkalar bohça gibi katlanır. Kase yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevrilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Birsel,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kalın.

yapraksarma dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:zeytinyağlı enginar dolması
yöre adı:İzmir/ege yöresi
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca
www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır…


HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

pinar dedi ki...

merhaba birsel hanim tariflerinizi deniyorum ve hepsi birbirinde guzeller.ellerinize saglik.