Disable Copy And Past

29 Mart 2010 Pazartesi

Tefal Besleyici ve Lezzetli Yemek Şenliği




Esra Hanım'ın nazik davetiyle Cumartesi günü Tefal MSA' da düzenlenen Besleyici ve Lezzetli Yemek Şenliği’ne katıldık; yeni ürünler (nutricook ve Actifry) ile nefis tarifler denedik, yedik, içtik, harika zaman geçirdik. Tefal ekibine çoook teşekkürler. Mükemmel bir organizasyondu, herşeyi düşünmüşler gerçekten. Etkinlikle ilgili diğer fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Etkinliğe katılan değerli mutfak dostları:
http://ehali.blogspot.com/Nesli Çelik
http://www.kitubi.com/Damla Doğan Altınören
http://yemekzevki.net/Melda Baki Tahiroğlu+Emel Baki
http//misscilek.blogspot.comİpek Kuşcu

Tefal Ekibi;
Zümrüt Tamer Actifry Senior Ürün Müdürü
Emrah Özol Actifry Ürün Müdürü
Ömer Altıkardeşler Nutricook Senior Ürün Müdürü
Emine Baran Nutricook Ürün Müdürü

NutriCook'un özellikleri;
Gıda türüne özel tasarlanmış 4 farklı pişirme programı
Akıllı kontrol saati
Özel patentli tek elle kolay açma/kapama sistemi
Özel tasarımlı paslanmaz çelik buhar sepeti
Otomatik hava tahliye sistemi
Geniş kapasite
Bulaşık makinesinde yıkanabilir (Akıllı kontrol saati hariç)
İndüksiyon dahil tüm ısı kaynaklarında kullanıma uygundur.
62 adet tariften oluşan yemek kitabı hediyeli



Actifry Family ile suçluluk duygusu hissetmeden lezzetli kızartmalar hazırlamanın ve yemenin keyfini yeniden keşfedin. 50 adet tariften oluşan yemek kitabı hediyeli.

Yenilenen Actifry ile sadece bir kaşık yağ ile bir buçuk kilo patates kızartmak mümkün. Patates kızartması dışında havuç, kabak, biber gibi sebzeleri de kızartabilir, kızartmanın yanında çoban kavurma, muska böreği, sütlaç ve kabak tatlısı da pişirebilirsiniz.



Şefin bizim için hazırladığı özel sürpriz; Çikolata Rüyası. Dondurma ile birlikte harikaydı. Tabii tek sürpriz bu değildi.



Nutricook ile çok kısa sürede yaptığımız Safran Soslu Dil Balığı, muhteşem bir lezzet



Actirfy ile yaptığımız ve Dondurma eşliğinde yediğimiz Elma Tatlısı




Actifry ile 15 dakikada nefis kuzu pirzola...



Actifry ile Havuç-Biber ve Kabak kızartması yaptık. Çoz yağ kullanıp harika lezzetli kızartma yedik.









26 Mart 2010 Cuma

Fıstıklı-Haşhaşlı Kek


Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif... Keki ikram edeceğim arkadaşlar belki sevmez diye haşhaş tohumunu çok az kullandım, miktarını arttırabilirsiniz. Fıstıklı bölümüne biraz ıspanak püresi eklenirse renginin daha güzel olacağını düşünüyorum.
Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
4 yemek kaşığı toz antepfıstığı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur ikiye bölünür; yarısına haşhaş tohumu ve portakal suyu, diğer yarısına bal ve toz fıstık eklenip mikserle karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba önce fıstıklı, sonra haşhaşlı hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

25 Mart 2010 Perşembe

Mantarlı Bahar Salatası




Malzemeler :
300-400 gr. kültür mantarı
roka
maydanoz
kıvırcık marul
semizotu
kiraz domates
salatalık
1 kutu mısır konservesi

Sos için;
limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke, tuz

Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp dilimlenir ve limonlu suda haşlanır, soğumaya bırakılır. Yeşillikler yıkanıp, salata kurutucuda kurutulur. Bıçak değdirmeden, elde iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Salatalık dilimleri ve kiraz domateslerle süslenir. Üzerine mısır taneleri ve mantarlar serpilir. (Hafif acı biberiye turşusu da çok yakışıyor.)
Sos malzemeleri bir kasede çırpılarak servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirilir.


Afiyet olsun.


Portakallı-Cevizli Kurabiye



Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzerine;
pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtalar, pudra şekeri ve tereyağı bir kapta çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılır, elde yuvarlanarak halka şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170-180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Kurabiyeler biraz soğuyunca üzerlerine bolca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

23 Mart 2010 Salı

Üzümlü-Cevizli Badem Aromalı Kek



Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri parçalar halinde ceviz
2 su Sinangil Badem Aromalı Kek unu (kek karışımı kabartma tozu içerdiği için kabartma tozu kullanılmaz.)
file fındık
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Önce yumurtalar daha sonra süt karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Badem aromalı kek unu eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak kuru üzüm ve ceviz eklenir. Margarinle yağlanan kalıba file fındık serpilir ve hamur kalıba dökülerek üzeri kaşıkla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.

22 Mart 2010 Pazartesi

Kurutulmuş Vişneli-Fıstıklı Islak Kek

Markette kurutulmuş vişne görünce dayanamayıp aldım. "Ne yapsam?" diye düşünürken aklıma kek yapma fikri geldi, çok da iyi olmuş, harika bir lezzet oldu.

Malzemeler :
200 gr. margarin (eritilip, soğutulmuş)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kurutulmuş vişne (biraz da donmuş vişne ekledim.)
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata
2 kahve fincanı bütün antepfıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Kurutulmuş vişneler bir süre ılık suda bekletilir ve çekirdekleri çıkartılır. Çukur bir kapta yumurtalar ve tozşeker mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin, süt, kakao ve vanilya eklenip bir süre daha çırpılır ve karışımdan bir su bardağı ayrılarak bir kenarda bekletilir. Kalan karışıma un ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Antep fıstığı, kurutulmuş vişne ve bıçakla kıyılan bitter çikolata eklenerek yağlanmış kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Kek fırından çıkartılınca daha önceden ayrılan bir su bardağı karışım kekin üzerine gezdirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir süre dinlenrilir, dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine toz fıstık ya da hindistan cevizi serpilebilir.
Afiyet olsun.

19 Mart 2010 Cuma

Çikolatalı-Meyveli Pasta


Yapım ve süsleme aşamasında yaşadığım bazı aksiliklerden dolayı görüntüsü istediğim gibi olmasa da tadı oldukça güzel bir pasta oldu.
Pandispanya için;
1 paket hazır pandispanya karışımı (Dr. Oetker)
4 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı kakao (evde yeterli miktarda kakao kalmadığı için çikolatalı puding ekledim.)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilyalı hazır pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt + 50 gr. yumuşak margarin (Kremayı hazırlamak için)
Üst kreması;
1 çay bardağı çiğ krema
120 gr. bitter çikolata

Arasına ;
muz

Üzerine;
Muz ve frambuaz
1 paket tart jöle
Yapılışı :
Çırpma kabına yumurtalar kırılıp, mikser yardımıyla çırpılır. Pandispanya karışımı, kakao, su ve sıvıyağ eklenip 7-8 dakika çırpılır. Yağlanmış daire şeklindeki kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir, soğumaya bırakılır.50 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.) mikser yardımıyla çırpılır. Hazır pasta kreması (Dr. Oetker kakaolu pasta kreması kullandım.) ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika çırpılır, bir kenara alınır.Pandispanya 2 ya da 3 kat olacak şekilde kesilir. Gerekirse süt ile ıslatılır. (Ben ıslatmadım.)Hazırlanan kremadan sürülür, dilimlenmiş muzlar dizilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile üzeri düzgünce sıvanır. Krema bir kapta ısıtılır, çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Ilık hale gelince pastanın üzerine gezdirilir. Pasta paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış jöleye batırılan meyvelerle isteğe göre süslenip, buzdolabında bir gece dinlendir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

Tavuk Şiş (Fırın Poşetinde)

Tarifimi Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdim.
Malzemeler :
500-600 gr. tavuk göğüs eti
1 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu (olmasa da olur)
tuz, karabiber, kekik, kırmızı pulbiber
3-4 adet domates
5-6 adet yeşil biber
Yapılışı :
Tavuk eti yıkanıp, kuş başından biraz daha iri doğranır. Soğanlar piyazlık, sarımsaklar minik minik doğranır. Bir kaba tavuk eti, soğan-sarımsak, salça, yoğurt, zeytinyağı, soya sosu, tuz ve baharatlar alınıp iyice harmanlanır ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir. Tavuk etleri soğanlardan temizlenip çöp şişe domates-biber dilimleriyle birlikte takılır. Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un dökülüp, sallanır. Hazırlanan şişler poşete yerleştirilir. Poşetin ağzı kapatılıp, kürdanla birkaç delik açılır ve poşet bir fırın kabına yerleştirilip, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
(Yanına bol kırmızılı bulgur pilavı çok yakışır ama İrem bulgur yemediği için ben pirinç pilavı yaptım.)
Afiyet olsun.

17 Mart 2010 Çarşamba

Fındıklı-Kahveli Kurabiye





Tarifi Hatice Hanım 'ın sayfasından aldım. Kendisinin de önerilerini dikkate alarak bazı değişiklikler yaptım. İkram ettiğim arkadaşlarım tarafından çok beğenildi.

Malzemeler :
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılır.)
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı )
1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

1 paket vanilya
2-3 tatlı kaşığı granül kahve


Üzeri için:

çekilmiş fındık, yumurta akı

Yapılışı :

Pudra şekeri ve tereyağı yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Yumurtalardan birinin akı ayrılıp, kalanı karşıma eklenir. Azar azar un ve kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Granül kahve eklenip, fazla ezmeden hamura yedirilir. (Hamurun yarısı ayrılıp, kahve eklemeden, ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanarak da şekil verilebilir.) Kahveli hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartılıp, biraz kalınca bir rulo yapılır. Hazırlanan rulo verev şekilde dilimlenir. Önce yumurta akına, sonra fındığa batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bakla

Baharın müjdecisi olarak bilinen baklayı da pişirdim ama daha baharın geldiği yok :((

Malzemeler :
1 kg. taze bakla
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1/2 limon
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Yapılışı :
Baklalar ayıklanıp tuzlu suya atılır. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanmış baklalar eklenip bir süre kavrulur. Un, limon suyu, tuz, şeker ve ince kıyılmış dereotu eklenip, tencere arada bir sallanarak baklaların kendi suyuyla bir süre daha pişirilir. Yeterli miktarda su eklenip, baklalar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış deretotu dökülerek, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.