Disable Copy And Past

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Vişne Soslu Profiterol

Maggi için hazırladığım iftar sofrasında yer alan tatlı tarifim.....
Malzemeler :

Hamuru;
2 su bardağı su
100gr. margarin
4-5 yumurta
1.5 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Vişne Sosu;
1 su bardagi visne suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta, (tepeleme olacak)
3 yemek kaşığı toz şeker
Ayrıca;
1 su bardağı kadar ayıklanmış vişne
Yapılışı :
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)
Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır.
Hazırlanan krema; krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur, 2'şer adet vişne tanesi yerleştirilir. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.) Kalan krema Profiterol toplarının üzerine sıkılır.
Bir tencerede vişne suyu, nişasta ve toz şeker karıştırılıp ağı ateşte, koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca profiterol toplarının üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

31 Temmuz 2012 Salı

RAMAZAN SOFRALARI PRİL İLE PIRIL PIRIL…




Ramazan sofraları; çorbalardan zeytinyağlılara, birbirinden leziz sulu yemeklerden kızartma ve kebaplara, hamur işi yiyeceklerden çeşit çeşit tatlılara kadar oldukça zengin bir menü sunuyor. İftar sofralarının zenginliği ve güzelliği elbette bu lezzetler başkalarıyla paylaşıldıkça daha da artıyor. Konuklarla ve ailece yenilen yemeklerle iftar sofraları şenleniyor. Hanımlar ise hazırlayacakları yemekler kadar masaya koyacakları tabak, bardak, çatal, kaşık ve bıçakların temizliğine de önem veriyor. Masadaki her şeyin temizliğin ışıltısıyla parıldamasını istiyor. Dünyaca ünlü Henkel markası tarafından üretilen Pril, muhteşem iftar sofralarının kurulmasında ve yemek sonrası tüm bulaşıkların pırıl pırıl olmasında hanımlara yardımcı oluyor.

 Pril 3’lü Güç , hem lekelere hem kokulara karşı etkili…

Pril ile hanımlar, iftar sofralarını inatçı lekelerden korkmadan gönül rahatlığı ile hazırlıyor. Güçlü formülü ile Pril 3’lü Güç, en zorlu lekeleri kolaylıkla çıkartırken yanmış yağları, yemek kalıntılarını ve kokularını da tava, tencere ve tabaklardan kolayca söküp atıyor. Ekstra bir ürün kullanmaya gerek kalmadan mükemmel temizlik sunuyor. Pril 3’lü Güç  %50’ye kadar daha yoğun özel geliştirilmiş formülü ile Türkiye’nin en iyisi olmaya devam ediyor. Daha yoğun formülü ve daha yoğun köpüğü ile Türk hanımlarının göz bebeği olmaya devam ediyor. Yeni Pril 3’lü Güç ile kaç kişilik bir iftar sofrası hazırlarsanız hazırlayın bulaşıklar gözünüzü korkutmuyor çünkü Pril 3’lü Güç’ ün yağ çözme performansı ile her şey mümkün.

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş alanında lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada 47.000’den fazla çalışanı bulunan Henkel, 2011 mali yılında 15 milyar 605 milyon Euro’luk satış ve 2 milyar 29 milyon Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır ve şirket “Fortune Global 500” listesinde yer almaktadır.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Herbalife Etkinliği

Geçtiğimiz günlerde Herbalife’ın sağlıklı beslenme ve kilo kontrolüne yardımcı ürünleriyle hazırlanan “Pratik Yemek Tarifleri” kitapçığında yer alan hem faydalı, hem de pratik yemek tariflerini denemek için blogger arkadaşlarla EKS Mutfak Akademisi'nde toplandık. Herbalife ürünleri hakkında bilgilendirildik, sağlıklı ve nefis yemekler hazırladık, sonra da afiyetle yedik.








Biz yemek pişirirken şeflerimiz de bizim için Herbalife ürünleriyle buz gibi içecekler hazırladı.
 Herbalife'ın hazırladığı kitaptan herkes farklı ikişer tarif denedi; benim şansıma kepekli kurabiye ve Domates soslu karabulgur salatası çıktı, ikisi de nefisti.

KEPEKLİ KURABİYE:
Malzemeler:
2 su bardağı kepekli un
yarım su bardağı yulaf kepeği
2 adet rendelenmiş elma
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı Herbalife Formül 1 besleyici shake karışımı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı toz karanfil
1 fincan kuru üzüm
4 adet kuru kayısı (zar şeklinde doğranmış
50 gr. fındık ya da ceviz
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Un, yulaf kepeği, kabartma tozu, Formül 1 besleyici shake karışımı, tarçın ve toz karanfil yoğurma kabına alınıp harmanlanır. Yumurta, zeytinyağı ve rendelenmi elma eklenip karıştırılır. Son olarak kuru üzüm, kayısı, ceviz içi yada fındık eklenir. İyice karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.

 DOMATES SOSLU KARABULGUR SALATASI
Malzemeler:
1 çay bardağı ince bulgur (tercihen kara bulgur)
yarım demet maydanoz
1 limonun renlelenmiş kabuğu (1 tatlı kaşığı kullandım)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu

Domates sos için;
2,5 kaşık Herbalife Gurme Domates Çorbası (Granül halinde)
1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı :
Herbalife Gume Domates Çorbası ile sıcak su karıştırılır. İnce bulgur çukur bir kaba alınır, üzerine domates sos dökülür. Bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekletilir. En son rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış maydanoz, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılıp servis yapılır.




Sağlıklı yaşam sektörünün lider markalarından Herbalife, sofraları şenlendiriyor. Yeni kitabı “Pratik Yemek ve Atıştırmalık Tarifleri” ile birbirinden keyifli ve yapımı kolay lezzetleri sofralara taşıyan Herbalife, yaz sofralarına ferahlatıcı tatları ile renk katacak.

Yeni tariflerle kendinizi şımartın, öğünlerinizi renklendirin

Fesleğen ve kekik gibi Akdeniz’in leziz aromaları ile zenginleştirilmiş, kalori kontrollü Gurme Domates Çorbası, ihtiyacınız olan besinleri minimum kalori ile sunan bitkisel protein içerikli Formül 1 Besleyici Shake gibi Herbalife’ın sağlıklı beslenme ve kilo kontrolüne yardımcı ürünleriyle hazırlanan kitapçık,  hem faydalı hem de pratik yemekleri buluşturuyor.

“Her gün sağlıklı kalmak için her öğün iyi beslenin” diyen Herbalife, kitapçığı ile yemek yapmayı bir keyfe dönüştürüyor.  Lezzetleri birbiri ile yarışan 30 çeşit tarifin her birinin yapımı birbirinden pratik…

Sunumu şık, yapımı kolay, tadı nefis bu lezzetleri siz de denemeden duramayacaksınız.

Herbalife “Pratik Yemek ve Atıştırmalık Tarifleri” kitapçığını, Herbalife Bağımsız Distribütörleri aracılığı ile satın alabilirsiniz.

Herbalife Hakkında:

1980 yılında ABD’de Mark Hughes tarafından kurulan Herbalife International, hisseleri New York Borsası’nda (NYSE) işlem gören, dünyanın en büyük global ağ pazarlama şirketlerinden biridir.  Herbalife International, bilimsel olarak tasarlanmış, kilo kontrolü, gıda takviyesi ve kişisel bakım ürünleri perakende satışını, dünya çapında 83 ülkede, yaklaşık 2.7 milyon bağımsız distribütör aracılığı ile gerçekleştirmektedir.



Türkiye’deki faaliyetlerine Mart 1998’de başlayan ve Doğrudan Satış Yöntemi ile satış yapan Herbalife Türkiye’nin 25 bin distribütörü bulunmaktadır. Ömür boyu sağlıklı bir beslenme sistemi vaat eden Herbalife İç ve Dış Beslenme Ürünleri, Herbalife Beslenme Enstitüsü ve Bilimsel Danışma Kurulu’ndaki Nobel Ödüllü Bilim adamlarının ortak çalışmaları sonucunda tüketime sunulmaktadır. Herbalife, dinamik satış ağı ve muhteşem ürünleri ile bulunduğu tüm ülkelerde insanların yaşam kalitesini yükseltmeye yardımcı olmaktadır.



FORMÜL 1 SHAKE

Dünya’nın 1 numaralı öğün yerine geçen shake’i* Formül 1 besinsel olarak dengelenmiş, lezzetli ve sağlıklı bir öğündür

Makro ve mikro besinlerin mükemmel dengesi ile formüle edilmiştir. Sağlıklı ve aktif bir yasam tarzı ile beraber kullanıldığında, kilo kontrolünü ve korumayı etkili bir biçimde sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

• Doyurucu: Daha uzun süre tok kalmanıza ve enerji seviyelerinizi yüksek tutmanıza yardımcı olacak bezelye proteini ve bitkisel bazlı karbonhidratlar içerir.

• Bilimsel açıdan kanıtlanmış: Kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olduğu kanıtlanmış etkili bir üründür.

• Besleyici: Dengeli bir beslenme düzeni elde etmenize yardımcı olacak vitamin ve mineralleri içerir.

• Kalori kontrollü: Tarifine göre hazırlandığında yaklaşık 220 kcal içerir.



*Bu sonuç, Euromonitor International tarafından “Kilo Yönetimi”ne yönelik gıda takviyesi ürünleri kategorisinde 2011 yılındaki dünya çapındaki pazar payları için yapılan araştırmanın sonucudur ve Herbalife’un 2011 yılı itibariyle, bu kategoride dünya çapında %33’lük pazar payı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu sonuç, halen Euromonitor International isimli pazar araştırması firmasının kayıtlarında yer almaktadır.



GURME DOMATES ÇORBASI

Gurme Domates Çorbası, her türlü kilo kontrolü veya sağlıklı beslenme programı için ideal bir atıştırmalıktır. Hacmi büyük, kalorisi küçük olan bu ürün, tokluk hissi sağlar.

Enerjinizi sürdürebilmeniz ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olmak için protein ve lif içerir. Bilimsel olarak geliştirilmiş olup, sindirimi destekleyen prebiyotik inulin lifi ve doğal ortamda gelişen bir antioksidan olan domateslerden elde edilen domates likopeni içerir.

• Sağlıklı ve doyurucu ara öğün olup, sıcak ve soğuk olarak tüketilebilir.

• Kalori alımınızı kontrol etmenize yardımcı olması için porsiyonu sadece 104 kcal’dir.

• Fesleğen ve kekik otu gibi popüler aromalar da Akdeniz mutfağının tadını size kadar ulaştırmaktadır.

• Vejetaryenler için uygundur.



BİTKİSEL KONSANTRE ÇAY

Herbalife Bitkisel Konsantre Çay, sizin daha enerji dolu hissetmenize ve bu hissi korumanıza yardımcı olabilir.

• Hazır bitkisel içeceklerimiz sizin daha enerji dolu hissetmenize ve bu hissi korumanıza yardımcı olabilir, zihinsel performansınızın artmasına ise katkıda bulunur.

• Hazır Bitkisel Çayların içerdiği kafein, zihinsel performansınızın artmasına katkıda bulunabilir.

• Bir porsiyonu yaklaşık 6,2 kalori içerir. (Kalori miktarı aromasına göre değişebilir.)

• Ağız tadınıza uyacak klasik, limon, ahududu ve şeftali aromalı olmak üzere 4 farklı lezzet seçeneği mevcuttur.

• Sıcak ya da soğuk olarak içilebilir.



HERBAL ALOE KONSANTRE İÇECEK

Tadına doyulmaz, düşük kalorili Herbal Aloe Konsantre İçecek.

Konsantre limon suyundan elde edilmiş limon aroması ve düşük kalorili bileşimiyle Herbal Aloe Konsantre İçecek’e bayılacaksınız. O, sağlığınızı düşünürken damak tadınızı da unutmaz!

• Aloe Vera yaprağından elde edilen yüzde 40 Aloe Vera sıvısı içerir.

• Günde 2-2,5 litre sıvı tüketiminize yardımcı olabilecek tazeleyici bir tat için Herbal Aloe Konsantresi’ni suya ilave edin.

• Leziz tat: Suyunuza tazeleyici bir tat katmak için turunçgil içerir.

• Yapay tatlandırıcı ve renklendirici içermez.

10 Temmuz 2012 Salı

Patatesli Börek

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un (gerekirse 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir.)
İçine;
4 adet haşlanmış patates
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane

Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu

Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınıp tuz ve kabartma tozu ile karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur ve sıcak halde iken çatalla ezilir. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Bezelerden bir tanesi oklava ile açılabildiği kadar dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine patatesli harç serpiştirilip rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler için de aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 Temmuz 2012 Salı

Komili ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’





  
Sanal dünyanın lezzet ustaları Komili için yarıştık!
Komili Sızma ve Riviera zeytinyağlarının kullanıldığı ve yemek blogger’ları arasında düzenlenen ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’ sonuçlandı. Aralarında ünlü şeflerin de bulunduğu jüri üyelerinin blogger’ların özgün tariflerine puan verdiği yarışmada 8 finalist arasından ‘Vişneli Marul Sarması’ ile birinciliği kazandım ve bu tarifimle Kenwood Mutfak Şefi ve Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nın sahibi oldum. 

İlk defa bu tarz bir yarışmaya katıldım; her yarışmaya kazanmak için girilir ama benim için EKS'de ve böyle güzel bir organizasyonda yer almak zaten büyük ödüldü. Yarışma için verilen süreyi duyunca "Eyvah, bu sürede bu yemek yetişmez" diye düşündüm, EKS mutfağa ilk defa gittiğim ve mutfak düzenini bilmediğim için çeşitli aksilikler yaşadım. Sonuç olarak yemeğimi tamamlayıp jüriye sunabildim. Jürinin açıkladığı sonuç benim için çok tatlı bir sürpriz oldu.Yarışmaya katılan diğer blogger arkadaşlarımın tarifleri de çok güzel ve başarılıydı ama şans benden yanaydı:)) 
Komili ve EKS'ye çok teşekkür ediyorum; güzel ve lezzetli organizasyonlarda tekrar birlikte olmak dileğiyle.....






 
Tüketicileri zeytinyağı çeşitleri, özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmeyi misyon edinen Komili, ‘Sızma’ ve ‘Riviera’ zeytinyağlarının kullanıldığı bir yemek yarışması düzenledi. Blogger’ların özgün tarifleriyle katıldığı yarışmada en yaratıcı bulunan 8 tarifin sahibi final için EKS Mutfak Akademisi’nde birincilik için yarıştı. 
İki aşamada düzenlenen yarışmada, yemek blogger’ları önce Komili zeytinyağlarıyla hazırladıkları özgün tarifleri jüri üyeleriyle paylaştılar. Jüri bu tarifler arasından en yaratıcı olan 8 tanesini ön elemeyle belirleyerek, sahiplerini EKS Mutfak Akademisi’ne davet etti. Yemek blogger’ları bu kez de tariflerini jüri önünde hazırladılar. Komili zeytinyağlarıyla yapılan özel lezzetleri jüri üyeleri tattıktan sonra da yarışmanın birincisi belli oldu.
Yarışmada blogger’ların tariflerini Türkiye’nin tanınmış şefleri Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölüm Başkanı Şef Esat Özata, BTA Mutfak Koordinatörü Zeki Kara, Sait Halim Paşa Executive Chef’i Oktay Özgün ve EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp Kemal Sevinç ile Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı değerlendirdi. Tarifler arasında ‘Babaganuş Üzerinde Zeytinyağlı Enginar Dolması’, ‘Zeytin Ezmeli Kurabiye’, ‘Mısır Yatağında Tavuklu Pazı Sarması’, ‘Zeytinyağlı Biberli Enginar Dolması’, ‘Patlıcan Sarması, ‘Sütte Levrek Güveç ve ‘Beyaz Çikolata Muslu Şeftalili Tart’ gibi yeni lezzetler yer aldı.
Komili Hakkında
Türkiye’nin en eski markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda Ailesi’ne 2008 Kasım ayında katılan Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Egenin en  iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Ana Gıda Hakkında
Anadolu Grubu bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçek yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor. Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın (1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda, zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda, 2008 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği üyeleri arasında yapılan değerlendirmede 3. firma oldu.



19 Haziran 2012 Salı

Bosch Çevre Kulübü 1 Yaş Kutlaması



Cumartesi günü kızımla beraber çok eğlendiğimiz, harika bir organizasyona katıldık. Bosch Ev Aletler'i ve Capitol Ogilvy PR Worldwide Turkey'den Çimen Alganer'e davetleri için çok teşekkür ediyorum. Kızımla birlikte davetli olduğum firma etkinliklerine katılmak benim için ayrı keyif ve anne-kız olarak davet eden firmalar benim için ayrı değerli:))

Bosch Çevre Kulübü birinci yaşını
yüzlerce çocuk ve ailenin katılımıyla kutladı

Doğa dostu teknolojilerinin yanı sıra çevre ve eğitimodaklı sosyal sorumluluk çalışmaları ile doğal kaynaklarımızı koruyan vesürdürülebilir bir yaşamı destekleyen Bosch Ev Aletleri’nin çevre bilincinesahip nesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamak hedefiyle hizmete açtığıBosch Çevre Kulübü web sitesi, birinci yaşını,
16 Haziran’da Bahar Country’de, çok özel bir doğumgünü etkinliği ile kutladı.
Sitenin Minikleri, Yıldızları ve aileleri ile birlikteyüz kişinin üzerinde bir katılımla gerçekleşen kutlamada, davetliler, hafızaoyunu, bayrak yarışı, zıpzıp, ev boyama, gibi birbirinden  keyifli vesürprizli aktivitelere katıldı, eğlenceyi doyasıya yaşadı. Saksılara çiçek ektive çevre ağacına yapraktan çevreci dileklerini astı

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece günlükyaşamımızı değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch EvAletleri, geleceğe karşı sorumluluğunun bilinci ve doğa dostu nesilleryetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefi ile geçen yıl 5 Haziran Dünya ÇevreGünü’nde hizmete açtığı www.bosch-cevrekulubu.com web sitesinin birinci yaşını,özel bir doğum günü etkinliği ile kutladı. Kutlama, 16 Haziran Cumartesi günü 12.00- 17.00 saatleri arasında, Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer’in ev sahipliğinde, Boğaz’ın en güzel yeri SarıyerBahçeköy mevkiindeki Bahar Country’de gerçekleşti. Hafıza oyunundanbayrak yarışına, zıpzıptan ev boyamaya, kadar hem çocuklar hem de yetişkinlereözel pek çok keyifli ve sürprizli aktivitelerle dolu doğum gününe, Bosch ÇevreKulübü web sitesinin Minikler’i, Yıldızlar’ı ve aileleri ile birlikte yüzkişinin üzerinde bir katılım oldu. Minik çevreciler, aileleri ile birlikte saksılaraçiçek ekti ve çevre ağacına yapraktan çevreci dileklerini astı.


Bir yılda 120 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı, hedef milyonlar
Bosch Çevre Kulübü’nün birinciyaş kutlamasında yaptığı açılış konuşmasında, gelecek nesillerin çevreyeduyarlı bireyler olarak yetişmesi adına sorumluluğunun bilincinde bir markaolduklarını vurgulayan Bosch Ev AletleriPazarlama Müdürü Neylan Süer “Bosch Ev Aletleri olarak, çevre bilincine sahipnesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamak hedefiyle kurduğumuz BoschÇevre Kulübü web sitemiz, yayın hayatına, geçtiğimiz yıl, 5 Haziran Dünya ÇevreGünü gibi son derece anlamlı bir günde merhaba dedi. Web sitemizin, bugün,birinci yaşını dolduruyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 4 – 7 yaş grubuMinikler ve 8 – 13 yaş grubu Yıldızlar kategorileri olmak üzere iki kategorideyayın yapan web sitemiz, sadece bir yılda, toplam olarak 120’nin üzerindeziyaretçi sayısına ulaştı. Çocuklarımızın, çevreye duyarlı bireyler olarakyetişmesine katkı sağlamak için eğlendirirken öğretme yöntemini kullanıyoruz. Hedefimizmilyonlara ulaşmak” dedi.

Minikler, “orman, deniz, şehir ve tarım” temaları ile çevreyi öğreniyor
Bosch Çevre Kulübü web sitesinin,orman, deniz, şehir ve tarım olmak üzere dört ana temadan oluşan ve 4 – 7 yaşgrubu çocuklara hitap eden Minikler kategorisinde, her temada, çevre ile ilgilifarklı bir konu işleniyor. Özel animasyonlar eşliğinde sesli olarak aktarılankonular, birbirinden farklı hikayeler, öğretici şiirler, haber ve oyunlarladaha da güçlendiriliyor.

Yıldızlar, öğreniyor,eğleniyor, sosyalleşiyor
Bosch Çevre Kulübü websitesinin 8 - 13 yaş grubundaki çocuklara ve gençlere özel içeriklegeliştirdiği Yıldızlar kategorisi, doğa,kültür-sanat, uzay, spor gibi birçok konuda yalnızca bilgi vermekle kalmayıp,oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirmelerinisağlıyor. Son derece interaktif ve kullanıcı dostu olarak tasarlanankategoride, Yıldızlar, özel forum alanından mesajlaşmaya, arkadaşlık sisteminden görsel ve metiniçerikleri eklemeye ve site muhabirliğine yükselmeye kadar pek çok özelliktenfaydalanabiliyor.

Danışma Kurulu ile bilinçlibir çevre kulübü
Bosch Çevre Kulübü web sitesine kendi alanlarında uzman bir danışma kurulu destekveriyor. Sitenin danışma kurulu üyeleri arasında, EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, REC (Bölgesel ÇevreMerkezi) Türkiye Direktör YardımcısıKerem Okumuş, Günışığı KitaplığıYayın Yönetmeni Mine Soysal, MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Grafik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer ve Prof. Dr. SabihaPaktuna Keskin Uzman Ekibi yer alıyor.

Bosch Ev Aletleri, çevre ve eğitim için 2002’den buyana çalışıyor
2002 yılında Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle gelecekkuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevre çalışmalarınadestek veren Bosch Ev Aletleri, aynı yıldan bu yana da Türkiye EğitimGönüllüleri Vakfı ile Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi projesini yürütüyor.Sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan YeşilKutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de maneviolarak destekliyor. Proje kapsamında 2011 yıl sonu itibariyle toplamda yaklaşık11 bin öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’ninaynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyalsorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilinikullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayıhedefleyen proje kapsamında bugüne kadar iki farklı oyun ile toplamda 40 biniaşkın çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı.

15 Haziran 2012 Cuma

Marine Enginar Salatası




Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
200 gr. kültür mantarı
200 gr. brokoli
2 adet kapya biber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Yapılışı :
Enginar çanakları limonlu-tuzlu suda yumuşarıncaya kadar haşlanır, soğumaya bırakılır. Mantar temizlenip limonlu suda haşlanır, süzülür. Havuç jülyen usulü doğranır, brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve havuçla birlikte buharda haşlanır. Kapya biberler küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar tuzla ezilir, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılarak sos hazırlanır. Bütün sebzeler sos ile harmanlanıp 2-3 saat bekletilir. Enginar çanakları servis tabağına alınır, üzerine sebzeler doldurulur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yuva Maya Ziyareti

 Geçtiğimiz günlerde Yuva Maya'nın misafiri olduk; FAM'da (Fırıncılık Araştırma Merkezi) pişirdik-yedik, öğrendik, eğlendik, harika vakit geçirdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 Kapıdan girer-girmez aldığımız mis kokuları takip ederek Fatma Hanım'ın bizler için hazırladığı nefis ötesi kruvasanlara ulaştık:)) Tarifi  http://yuvamaya.com.tr/icerik/hamur-isi-tarifler/kruasan_59.aspx. da var. Uygun bir zamanda denemeyi düşünüyorum ama becerebilir miyim, bilmiyorum. Fatma Hanım'ın ellerine sağlık.
 Yuva Maya'nın yeni çıkan ürünü Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı ile Vejetaryen Pizza, Yüksek Lifli Diyet Ekmek, Galeta, Akdeniz Ekmeği ve Zeytinli Ekmek gibi evde kolayca yapılabilen hijyenik, sağlıklı ekmek ve farklı tarifler yaptık ve afiyetle yedik. Yiyemediğimizi de paket yaptık:))



 Bunlar FAM'da çalışan ustaların test amaçlı yaptıkları ekmekler...
Fatma Hanım'dan ekmek hamuruna şekil verme ve bıçak atma teknikleri öğrendik. Siz de böyle etkinliklere katılmak istiyorsanız Yuva Maya'nın Facebook sayfasını takip edebilirsiniz. Tekrar teşekkürler Yuva Maya, yeniden görüşmek dileğiyle:)) Diğer katılımcı arkadaşlarla yaptığımız lezzetlerin tariflerini en kısa zamanda paylaşacağım.

13 Haziran 2012 Çarşamba

Frambuaz Soslu Cheesecake



.
 
Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)
400 gr. labne
3 adet yumurta
1 paket krema(200 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı vişne suyu
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1-2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet tane karanfil
1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir. Margarin ve ceviz eklenip
karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.Bastırarak
kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına
kaldırılır.
Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alınır, şeker ile karıştırılır.
Krema eklenip karıştırmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek eklenerek tekrar
karıştırılır. Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğunu da eklenip karıştırılır.
Buzdolabındanki kalıp alınır ve karışım üzerine dökülür. Üzerindeki hava
kabarcıkları gidinceye kadar karışım kaşıkla düzeltilir. 160 derece fırında
kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (25 dakika
yeterli) Fırın kapağı açılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Buzdolabına kaldırılarak 1 gece
bekletilir.
Sos için; malzemeler bir tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
Servis sırasında cheesecake'in üzerine frambuaz sos dökülür.
 
Afiyet olsun.

7 Haziran 2012 Perşembe

Üzümlü ve Cevizli Çay Kurabiyesi




Kızımın okul pikniği için yaptığım kurabiyeler. Tarifini bir yemek dergisinin ekinden aldım, sanırım Lezzet dergisiydi. Arkadaşlarım çok beğendiği için tarifi hemen paylaşıyorum. Belki tembelliğim geçer de bekleyen tarifleri de ekleyebilirim:))

Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuş iri kırılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)

Yapılışı :
Yumurta sarısını biri hariç bütün malzeme yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp istenilen bir kurabiye şekli verilir. (Ben kalın çubuk şeklinde yuvarlayıp, verev şekilde kestim.)  Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik yapılır. 160-170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.