Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates
500 gr kültür mantarı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
1 dilim bayat ekmek içi
yarım su barağı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Patatesler soyulup ince kalkalar halinde doğranır. Kızgın yağda hafif kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
Mantarlar temizlenip dilimlenir. Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavrulur. Mantarlar eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber ve soya sosu eklenip tatlanrılır, ocak kapatılır.
Ekmek içi robotta çekilir. Kıyılmış maydanoz ve kaşar rendesi ile harmanlanır, tuz ve karabiber serpilir.
Kelepçeli kalıp hafifçe yağlanır ve sırayla patates ve mantarlar dizilip aralarına peynirli karışım yayılır. Son olarak üzerine peynirli karışım yayılıp fırına verilir, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.