1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr.)
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
İçine;
1 adet ayva
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kadar limon suyu
bir miktar su
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kadar limon suyu
bir miktar su
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı kuru üzüm
4 adet kuru incir
Yapılışı :
Ayvanın kabukları soyulur ve rendelenir. Toz şeker ve biraz su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine limon suyu eklenip soğumaya bırakılır. Sıcak suda bekletilip küp doğranmış kuru incir, kuru üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır.
Ayvanın kabukları soyulur ve rendelenir. Toz şeker ve biraz su eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine limon suyu eklenip soğumaya bırakılır. Sıcak suda bekletilip küp doğranmış kuru incir, kuru üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır.
Hamur malzemeleri karıştırılıp, yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzeme yerleştirilir. Kenarlarına bıçakla 4-5 çizik yapılır. Kesilen parçalar ortada birleştirilip gül şekli verilir. (İstediğiniz şekli verebilirsiniz.) Ortalarına isteğe göre bütün fındık ya da kırık ceviz yerleştirilir. Hazırlanan kurabiyeler üzerleri fazla kızartılmadan 180 derece fırında pişirilir. Ilınınca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.