Malzemeler :
2 adet yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım kavanoz fındıkezmesi (320gr. kavanozun yarısı)
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
file fındık
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker karıştırma kabına alınır ve krema kıvamına gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpılır. Fındıkezmesi, yoğurt, sıvı yağ ve mahlep eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır. Damla çikolata da eklenip margarinle yağlanmış ve file fındık serpilmiş kalıba dökülür. 150-160 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. (Kullandığım kalıba hamur biraz fazla geldiği için kekin içi geç pişti, bu yüzden dış kabuğu fazla kızardı. Hamur kek kalıbının yarısı ya da daha az olursa sonuç daha güzel olur.)
Afiyet olsun.