Bu kurabiyeleri ilk kez Sevil'in sayfasında görmüş ve çok beğenmiştim . Sevil'in organizasyonunu yaptığı Softbowl ile Çay Saati etkinliklerine katılan blogcular tarafından eğitmen Hayal Demirkol eşliğinde yapılmışlardı. Tarifi Hayal Hanım'ın sayfasında da görünce; evdeki fıstıkları değerlendirmek için hemen yaptım ve İrem'den tam not alan harika kurabiyelerim oldu. Kendilerine bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.
Hafta sonu Açıköğretim sınavlarında görevli olduğum için yeni tarif deneme şansım olmayacak. Sınava girecek herkese başarılar diliyorum.
Malzemeler :
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
3,5 su bardağı un (3 su bardağı kullandım)
üzeri için;
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı bütün antep fıstığı
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Başka bir kapta un, vanilya ve toz Antep fıstığı harmanlanır; tereyağı-pudra şekeri karışımına azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanır ve ortalarına yumurta akına batırılmış tane antep fıstığı batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170 derecede üzeri çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkarılıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.