Narince arkadaşımızın ev sahibi olduğu "jöleli tatlılar" etkinliğine göndermek için hazırladım. Kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler :
4 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket çilek aromalı bitkisel jöle
2,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı :
Bir kaba 2,5 su bardağı sıcak su alnır, paketteki toz jöle karışımı dökülüp, eriyinceye kadar karıştırılır, istenilen kalıba ya da kalıplara dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınıp 1-2 saat bekletilir.
Bir tencerede margarin eritilir ve un eklenir. Un hafif rengi dönene kadar kavrulur. Süt eklenerek, topak olmaması için sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tozşeker eklenir ve koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenip, ocak kapatılır. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır. Jölenin üzerine dökülüp soğutulur. Buzdolabında dinlendirilip kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
4 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket çilek aromalı bitkisel jöle
2,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı :
Bir kaba 2,5 su bardağı sıcak su alnır, paketteki toz jöle karışımı dökülüp, eriyinceye kadar karıştırılır, istenilen kalıba ya da kalıplara dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınıp 1-2 saat bekletilir.
Bir tencerede margarin eritilir ve un eklenir. Un hafif rengi dönene kadar kavrulur. Süt eklenerek, topak olmaması için sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tozşeker eklenir ve koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenip, ocak kapatılır. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır. Jölenin üzerine dökülüp soğutulur. Buzdolabında dinlendirilip kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.