Disable Copy And Past

8 Ekim 2008 Çarşamba

P.D.Ç.S.E 27 - 4.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM
6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağımSiz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdidenözür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.

Tarif no : 60

Tarif adı : Fasulye Yaprağı Sarması

Gönderen arkadaşım : http://www.zeytintanesi.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
- 250 gr. kadar fasulye yaprağı
- 2 bardak pirinç
- isteğinize bağlık sıvıyağ (1/2 çay bardağı olabilir)
- 1 adet irice soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1/2 demet maydanoz
- varsa taze yoksa kuru nane
- tuz, karabiber
- 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI
Yapraklar güzelce yıkanıp, düzgün şekilde birbirlerine yapıştırılır (karışık yaparsanız birbirlerine yapışıyor haşlanma esnasında ayırmak zor olabiliyor), haşlanır (kaynar suda 40-45 saniye bekletseniz yeter).
Diğer tarafta soğanlar küp küp doğranır, sıvıyağ ile sotelenir, rendelenmiş domates eklenir. Üzerine yıkayıp, suyunu süzdüğümüz pirinçler eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kalan baharatlarda eklenip, bir su bardağından daha az su koyularak, suyu çekince altı söndürülüp, 5-10 dakika demlenmeye bırakılır.
Daha sonra yaprakların arasına yeterli miktarda bu harçtan konarak sarma işlemi tamamlanır. Üstene biraz tuz serpiştirilip, birazda sıvıyağ gezdirilerek üzerine çıkar çıkmaz su konur. Önce harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.( Zeytinyağlı sarmalar genellikle dinlendirilirse daha güzel olur). Afiyet Olsun!

Tarif no : 59

Tarif adı : Pirinçli Lavantalı İncir Rulosu

Gönderen arkadaşım : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler

15 adet kuru incir

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

Pirinçli iç harcı için:

1 çay bardağı pirinç

2yemek kaşığı şeker

Üstünü geçecek kadar su

3-4 tane lavanta (kuru olarak kullandım)

Ayrıca içine;

1 çay bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için;

yeteri kadar Antep fıstığı

1 çay bardağı glikoz

1 çay bardağı su

100gr sütlü çikolata

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı :

İncirleri yıkayıp küçük doğrayıp robota alıyoruz.üzerine şekeri atıp robotta parçalıyoruz.tencereye alıp üzerine sütü ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Pişen inciri yağlı kağıt üzerine 1-2 cm kadar kalınlıkta yayıyoruz.soğuması için dolaba alıp iç malzemeye başlıyoruz.Suda lavanta tanelerini kaynatıp aromasını suya geçirdikten sonra bu sudan yeteri kadarını pirince ekliyoruz(pirincin üstünü geçecek kadar).2 yemek kaşığıda şeker ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.pirinçler yumuşayınca robota alıp şöyle bi parçalıyoruz.muhallebi kıvamına gelen pirinci incirin üstüne yayıyoruz.üstüne Antep fıstığını atıp 15-20dk soğumaya bırakıyoruz.istediğimiz sıcaklığa gelince yavaş yavaş inciri rulo sarıyoruz.servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu ve Antep fıstıklarını atıyoruz.Çikolata içinde glikoz ve suyu tencereye alıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz.eriyen malzemeyi ocaktan alıp içine yağı ardındanda çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.oda ısısında soğutup rulonun üzerine döküyoruz.

Tarif no : 58
Tarif adı : Peynirli Börek
Gönderen arkadaş : http://defneylebirlikte.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
3 tane yufka,
1 pk erimiş margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı yoğurt,
İÇ HARCI İÇİN:
Peynir,
maydanoz,
İsteğe bağlı olarak pul biber, kekik.
Yapılışı :
Önce 1 pk.margarini eritip ılıtıyoruz, 1 yumurta 1çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpıp yufkalara süreceğimiz karışımı hazırlıyoruz.Yufkamızı serip karışımı her yerine sürüyoruz. 2.yufkamızı da üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz. 3.yufakamızı da serip karışımdan sürüyoruz. Önce 4’e sonra 8’e bölüyoruz. Kenarlara peynirli, maydanozlu içimizi koyup(ıspanaklı da yapılabilir,güzel de olur)kalınca sigara böreği gibi sarıyoruz. Üzerine az sıvı yağ dökülmüş yumurta sarısı sürüp 190 derecede fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve sıcacık bir çayla afiyetle yiyoruz

Tarif no : 57

Tarif adı : Kalburabasma

Gönderen arkadaş : http://melnil.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (benmari usulü eritilmiş)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tepeleme karbonat

Şerbet : 3 su bardağı şeker3 su bardağı su

Yapılışı:
Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar ayrılıp, çay tabağı büyüklüğünde açılır. Rendenin üzerinde bastılır ve içine kırık ceviz konur ve kapatılır. Ek yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.180'C fırında pişirilir.Kurabiyeler soğuk iken üzerine ılık şerbet dökülür.Afiyet Olsun....



Tarif no : 56
Tarif adı : Çikolatalı Yıldızlar
Gönderen arkadaş : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzeme Listesi :
150gr. Tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
aldığı kadar un
yeteri kadar çikolata

Yapılışı :
Oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayıda ekliyoruz ardından bir az miktarda unu, karbonatı ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz. Sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz unlanmış zeminde hamuru yarım cm kadar açıp yıldı kalıpla kesiyoruz.185cde çok kızarmadan hafif pembe renkte pişirip fırından alıyoruz. Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca benmariusulu erittiğimiz çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp kurabiyeleri süslüyoruz.

Tarif no : 55

Tarif adı : Sosisli Simit

Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:

2 çay bardağı ılık süt

1 Paket yaş maya ( instant mayada olabilir)

1 Su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı mahlep

Alabildiği kadar un

İç malzemesi ;

5 adet uzun sosis

1/2 kalıp beyaz peynir

Üzeri için:

2 kaşık pekmez

2 kaşık sıvıyağ

1 çay bardağı su

Bolca Susam

Yapılışı:
Süt, maya ve şeker köpürene dek güzelce çırpılır, üzerine sıvıyağ, tuz, mahlep ve yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mayalanmak üzere üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 1-2 saat hamur kabarıncaya dek mayalanmaya bırakılır.Hamurumuz mayalandıktan sonra iç malzememizi hazırlayalım. Sosislerimizi küp küp doğrayıp rendelediğimiz peynirimize ekleyelim.
Simitlerimizin üzerine süreceğimiz pekmez ,sıvıyağ ve su karışımınıda hazırlayıp mayalanmış hamurumuzla simitlerimizi hazırlamaya başlayalım.
Hamurumuzdan parçalar koparılarak elde avuç içi kadar büyütelim. İçine hazırladığımız iç harçtan koyarak iki ucunu birleştirip önce hazırladığımız pekmezli sosa ve susama bulayarak birleştirilmiş kısmı alta gelecek şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet şeker olsun...

Tarif no : 54
Tarif adı : Çikolata Üzümlü Drajeli Muffin
Gönderen arkadaşım : http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:

2 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik süt

1 tane kabartma tozu

1 tane vanilya

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 tane portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı kırılmıs ince fındık

1 paket üzümlü çikolatalı draje (SCHOKO ROSINEN) TÜRKIYE ICIN MILKA LILA STAR

Aldığı kadar un yaklaşık( 2,5 - 3 su bardağı)

YAPILIŞI:

Yumurtayı şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Sütü ve sıvı yağı katıp karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayıp karışıma eleyin unu önce 2,5 bardak koyun yetmezse, cıvık olursa tekrar ilave edin: ama hamur akıcı olmalı. En son olarak da fındık, portakal kabuğu rendesi ve drajeyi koyun. Muffin kalıplarına 2 yemek kaşığı döküp 170 derecede pişirin.

Tarif no : 53
Tarif adı : İncir Pastası
Gönderen arkadaşım : http://arzumcum.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
10 adet kuru incir
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
istediğiniz krema yada kremşanti

YAPILIŞI:
10 adet inciri 1 saat ılık suda bekletin ve iyice yumuşayınca minik minik doğrayın. 2 yumurta ve şekeri çırpın. Ceviz ve inciri ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Koyu bir harç elde edeceksiniz. Harcı yağlanmış borcama boşaltın. 170 derecede içini çekene kadar pişirin. Pastanız soğuyunca üzerine ister hazırladığınız herhangi bir kremayı, isterseniz benim gibi kremşantiyi çırpıp yayın. Asıl tarifte krema kullanılmıştı ama benim çok acelem vardı, o yüzden şanti kullandım. Krema kullanırsanız dahada güzel olacaktır. Üzerini ceviz ve toz fıstıkla süsleyin. Muhteşem leziz bir tat. Üstelik yağsız olduğu için, gayet sağlıklı vede incir-ceviz birleşimi sayesinde enerji veren besleyici bir pasta. Şiddetle tavsiye olunur. AFİYETLER OLSUN.


Tarif no : 52
Tarif adı : Garnitürlü Patates Salatası
Gönderen arkadaşım : http://dogada.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
4-5 adet haşlamış patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı bezelye
1 havuç,
tuz
5-6 adet kornişon turşusu
Mayonez, ketçap

YAPILIŞI
Bezelye ve havuçlar kaynayan tuzlu suda haşlanır , soğuyunca içine kornişon turşu doğranır .Patatesler haşlanır, sıcakken içine tereyağ , rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz katılıp karıştırılır, yumurta büyüklüğünde patates alınıp içi çukurlaştırılır hazırladığımız garnitür içine konulup üzerlerine mayonez ve ketçap dökülerek servis yapılır .

Tarif no : 51
Tarif adı : Üzümlü Kurabiye
Gönderen arkadaş : http://sevinclimutfaklar.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (ben kullanmadım)
Yapılışı :
Üzümler iyice yıkanır ve sıcak suda 10 dk kadar bekletilip, iyice süzülür,
Margarin eritlilip, soğutulur üzerine yumurta akı, yoğurt, şeker ilave edilerek iyice çırpılır,
Daha sonra un, kabartmatozu, üzüm ve cevizde ilave edilerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Hamurdan büyükçe bir parça koparılarak silindir yapılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek, yağlanmış tepsiye dizilir,
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.




Tarif no : 50
Tarif adı : Pratik Pasta
Gönderen arkadaşım : http://sevca.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Pratik Pasta
Malzemeler:
1 adet hazır pastaban
½ litre süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerini süslemek icin isteğiniz meyveler (ben şeftali konservesi kullandım)
Yapılışı :
Unu, nişastayı, toz şekerini ve vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Sonra sütü ilave edip yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan alıp pastabanın üzerine dökün. Ilıyınca süslemenizi de yapıp buzdolabında soğumasını bekleyin.


Tarif no : 49
Tarif adı : Pudingli Sütlaç
Gönderen arkadaşım : http://cileklimutfak.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 litre su
1 litre süt
1 p. vanilyalı yada muzlu puding
1 s.b. şeker
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 4 dk kaynatın.Ve şekeri koyun,sonra ilavesinde pudingi ekleyin.Koyulaşıyor kıvamına geldiğinde altını kapatın veSütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

P.D.Ç.S.E. 27 - 3.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM
6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağımSiz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.

Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden
özür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.

Tarif no : 48
Tarif adı : Balkabaklı Börek
Gönderen arkadaş : http://mineakbas.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1 KİLO BALKABAĞI
1 KİLO HAZIR YUFKA(aslında elde açma olur ama benimkisi tembel işi)
1 buçuk SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:
KABUKLARI SOYULDUKTAN SONRA RENDENİN İRİ TARAFINDAN RENDELENİR.TOZŞEKERLE KARIŞTIRILIR.YUFKA TEK TEKAÇILIR.ÜSTÜ BİRAZ YAĞLANDIKTAN SONRA ORTADAN 2 YE KESİLİR.RENDELENMİŞ KABAK ÜSTÜNE YAYILIR.RULO YAPILARAK TEPSİYE KOLBÖREĞİ GİBİ DÖŞENİR.TEPSİ BİTTİKTEN SONRA ÜSTÜNE ŞEKERLİ SIVIYAĞ SÜRÜLÜP FIRINDA PİŞİRİLİR



Tarif no : 47
Tarif adı : Çikolatalı Kup Kekler
Gönderen arkadaşım : http://zehra50.blogspot.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:

1 yumurta

25 gr kakao

120 ml kaynar su

57 gr tuzsuz tereyağı

100 gr toz şeker

95 gr un

5 gr kabartma tozu

1 gr tuz

1 paket vanilya

kup kek kağıt kalıplar

200 gr sarı,

kırmızı renkli marzipan hamurları

200gr beyaz marzipan hamuru



Yapılışı :

Kaynamış suya kakao katılıp güzelce karıştırılıp oda sıcaklığında sogumaya bırakılır.

Un, kabartma tozu elenir,vanilya, tuz ile karıştırılır. Yağ ve şeker mikserle güzelce çırpılır. Krema kıvamına gelip de beyaz renk alana kadar çırpılır, yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir, daha sonra unlu karışım yavaş yavaş eklenir. Soğuyan kakaolu karışım da eklenir ve tekrar çırpılır, hafif kıvamlı kaşıktan zor dökülen bir hamur yapılır. Kup kek kalıplarına paylaştırılır. Bu tariften 12 kek elde edebilirsiniz ben evdeki çocuklar da yesin diye 2 ölçü çikolatalı kup kek hazırladım ve 2 ölçü sade kup kek hazırladım..Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 17-20 dakika pişirilir. Fırından alınıp oda sıcaklığında soğutulan keklerimizin üzerlerine marzipandan çiçekler, güller, yapraklar hazırladım ayrıca kız yüzlü ve oğlan yüzlü kekler hazırladım. Çocuklar çok beğendiler, çocuklarım da çok beğendiler masaya oturup kendileri hazırladıklarıi çiçeklerle süsledikleri kup kekleri afiyetle yediler.



Tarif no : 46

Tarif adı : Kelebek Yaş Pasta

Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Acele yapmama rağmen çokta süsleyemedim yine de güzel görünüyordur umarım.

Malzemeler :

2 tane hazır pasta tabanı

2 paket krem şanti

bonibon

pasta süsü

muz

2 subardağı süt

Ben iç kremasını kendim evde yaptım, bildiğiniz bir tarif varsa sizde onu yapabilirsiniz.

YAPIMI

Keki ortadan ikiye kesin ve süt ile ıslatın. Krem şantiyi hazırlayın sonra arasına sürmek içinde krema hazırlayın. Sırt sırta dönderin arasına krema sürüp ara katına muz dilimleri yerleştirin kapatın ve krem şanti ile kaplayın. Bonibonlarla da süsleyin süsleme kısmı size kalmış benimki biraz basit oldu afiyet olsun


Tarif no : 45
Tarif adı : Galetalı Peynirli Tuzlular

Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
yarım paket margarin(oda ısıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı dışına
kabartmatozu ve galeta unu
tuz
aldığı kadar un


YAPIMI
yumurta akı hariç malzemelerin hepsini karıştıralım.Yumuşak bir hamur elde edelim, içini ben peynirli yaptım patatesli de yapabilirsiniz. Hamurdan ufak bezeler yapıp avuç ortanızda açın ve iç koyup kapatın. Önce yumurta akına sonra galeta ununa batırın, bıçakla ortalarını artı şeklinde kesin pişirin, 180 derece.


Tarif no : 44
Tarif adı : Ballı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER

125 gr tereyağı (odasıcaklığında)

2 yumurta(1 akı dışına)

yarım su bardağı süt

1 subardağı pudra şekeri

1,5 yemek kaşığı bal

kabartma tozu

vanilya

fındık veya ceviz

aldığı kadar un

YAPIMI

Yağı, yumurtayı, sütü ,şekeri, balı, vanilyayı karıştırın üzerine unu ekleyin ve yoğurun kabartmatozunu ekleyin hamurdan parçalar alın ay şeklini verin önce yumurta akına sonra ceviz yada fındık a batırın

Tarif no : 43
Tarif adı : Lokumlu Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://akasyakokusu.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
Yarım paket oda ısısında margarin
1 Türk kahvesi fincanı dolusu sıvıyağ
1 adet bütün yumurta
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 su bardağı dolusu pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu,

aldığı kadar un
bir çimdik toz damla sakızı
içi içinde bayramdan kalma lokumlar :)))


Yapılışı :


**Unumuz mutlaka yapım aşaması öncesi elenmeli..Malzememiz yoğrulur. Kulak memesi gibi kıvama gelince toplar yapılıp elle açılıp içine fındık kadar büyüklükte lokum konur, yuvarlanır. Sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.Tepsiye dizilir 180* de pişirilir..Ben beyaz seviyorum fazla kızartmadım. Ayrıca kurabiyelerim pekte güzel çatlardı bu sefer pek sinirlenmemişler ki çatlamamışlar :))) Siz üzerine bolca hindistan cevizi ekeleyin emi.Ben unuttum aceleden :)))Hepinize sevgiler afiyetler şekerler olsun..
Tarif no : 42
Tarif adı : İrmik Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://sihirlikepce.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
7 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
8 çorba kaşığı toz şeker
1 lt. süt
1 pkt. vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI-Bir tencereye önce sütü dökün, ardından irmik, nişasta ve tozşekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırın.-Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamdan koyu bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip tekrar karıştırın bir taşım kaynatın.-Ocağın altını kapatıp vanilya ekleyin, karıştırın.-Borcamı sudan geçirip fazla suyunu akıtın ve irmik tatlısını içine boşaltın.-Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin ve dilimleyerek tarçın, fındık, ceviz v.s ile süsleyip servis edin.


Tarif no : 41
Tarif adı : Karanfilli Cevizli Ekmek
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Karanfilli ekmek için malzemeler:
6 su bardağı un,
Ilık süt ve su karışımı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket instant(kuru)maya,
Tuz,
2 çorba kaşığı öğütülmüş karanfil,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Karanfil ve ceviz hariç diğer malzemeleri yoğurup en son ceviz ve karanfili ilave ettim
(daha önce hepsini birlikte yoğurdum cevizler kayboldu) mayalanmasını bekledim.
Tezgaha bolca un döktüm,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,unlayıp,tepsiye yerleştirdim,bu arada tepsiyide unladım yağ kullanmadım,çok sıkıştırmadım çünkü ceviz kadar olan hamurlar elma kadar oldular,e şimdide malum! tepsi mayası aldılar ve üstlerine yumurta susam çörekotu koyup pişirdim.Bu aşamada evdeki karanfil kokusunu duymak lazımdı gerçekten çok çok güzel oldular.
{{{{{{PAPATYA EKMEK}}}}}}
Aynı hamurdan bir avuç kadarını ayırdım,kendimize bayram ekmeği olsun istedim
Bu kadar az hamurun büyük ekmek olması çok şaşırtıcı, hamuru 7 eşit parçaya böldüm,yine tepsiyi unladım,bir tane ortaya 6 taneyi de etrafına seyrek olarak yerleştirdim çiçek gibi.Tepsi mayası ile birleştiler ve büyüdüler,üstüne yumurta,susam,çörekotu ilave edip pişirdim.Çok yumuşak,çok leziz,mis kokulu ekmeklerimiz oldu


Tarif no : 40
Tarif adı : Lorlu Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://hobisepeti.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
Hamur için ;
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı margarin ( erimiş )
Yarım su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un.
İç harcı için ;
Yarım kilo lor ( çökelek,ekşimik veya peynir )
Bir tutam maydanoz
tuz.
Üzeri için ;
susam
çörekotu.
YAPILIŞI
Hamurun iç malzemelerini iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.2 . Maydanozları ince kıyın,lor ve tuzla karıştırıp iç harcını hazırlayın.3 . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlak açın.Yuvarlağın yarısına iç harçtan koyun.Diğer yarısını üzerine kapatarak yağlanmış tepsiye yerleştirin.4 . Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün,susam ve çörek otu serpin.200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Tarif no : 39
Tarif adı : Civciv Pasta
Gönderen arkadaşım : http://yapraksarma.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
KEKİ İÇİN
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 şekerli vanilin
1 yemek kaşığı şeker
Sarı gıda boyası
hindistan cevizi

Yapılışı :
Kekimizi önce şeker yumurta olmak üzere tüm malzemeyi koyup çırpıyoruz ve her kapsüle 1 yemek kaşığı olmak üzere koyarak pişiriyoruz. Pişince kağıdından ayırıyoruz. Kremamızı ocakta kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz. Pişip soğuduktan sonra minik keklerimizi bu kremaya bulayıp sonrada hindistan cevizine buluyoruz. Sonra civcivlere göz koyuyoruz.l imon kabuğundan ağız yapıyoruz. Ben eriktende ayak yaptım. Çocuklar bayılıyor.


Tarif no : 38
Tarif adı : Palyaço Pasta
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
6 iri yumurta
1+1/4 su bardağı seker
2 çorba kasığı kakao
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 çorba kasığı mısır nişastası
yarım çay bardağı su
KREMASI:
1 paket çikolatalı pasta kreması
1paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krema sertleştirici
Bol damla çikolata ve
Bol miktarda kırık Antep fıstığı:
ISLATMAK İÇİN:
1su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker
RENKLİ ŞEKER HAMURLARI
Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazını ve sarılarını ayıralım.beyazlarını bir tutam tuz ile iyice kabarıp köpürene kadar çırpalım.krem şanti kıvamına gelicek.yumurtanın sarılarınıda şeker ile köpürüp beyaz olana kadar çırpalım.sonra ikisini birbirine karıştıralım.ben burada 1 bardak soğuk süt ile çırptığım çikolatalı krem şantinin yarısını da ilave ettim.çok güzel bir tat verdi sizde katın.krem şantyide kattıktan sonra diğer malzemeleri eleyerek ilave edelim.mikserle değilde çırpıcı veya silikon spatula ile karıştıralım.yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza boşaltalım.180 derecelik fırında pişirelim.pişerken sakın fırının kapağını açmayalım.yoksa kabarmaz.piştiğini anlamak için ortasına bir kürdan batıralım.şayet kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.kalıbın içinde kekimizi soğutalım.sonra çıkaralım.3 eşit parçaya bölelim.şekerli süt ile ıslatalım.pasta kremamızı çırpalım.İçine yarısı kalan çikolatalı krem şantiyi ilave eldim.pasta katlarının arasına hazırladığımız pasta kremasını sürelim bol miktarda fıstık ve damla çikolata serpelim.2.katıda aynı şekilde hazırlıyalım.en üst katı koyalım.üzerine kalan pasta kremasını ince bir tabaka halinde sürelim.şimdi sıra geldi pastamızı şeker hamuru ile kaplamaya.ben sarı şeker hamuru ile kapladım.kırmızı şeker hamurunu elimde yuvarlayarak açtım.saçlarını yaptım.2 tane üçgen keserek papyonunu yaptım,yuvarlak kocaman yuvarlak birde burun kondurdum.işte palyaço pastam hazır.

Tarif no : 37
Tarif adı : Bal Kabaklı Pasta
Gönderen arkadaşım :http://renklikurabiyeler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzelemeler:
2 kilo bal kabağı (ama hepsini kullanmadım artanı tatlı olarak yersiniz şahsen ben öyle yaptım)
2 su bardağı şeker (damak zevkinize göre fazla da koyabilirsiniz ben çok tatlı istemedim)
1 adet sade pandispanya
1 paket krem şanti (tukaş kullandım memnun kaldım)
2 su bardağı süt
fındık kırığı
Hazırlanışı:
1: Kabağı doğradım üzerine şeker ve bir bardak su döküp kısık ateşte pişirdim.
2: Pişen kabağı ayrı bir tabağa aldım böylece şerbetinden ayrılmış oldu iyice soğumasını bekledim.
3: Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım.
4: Soğuyan kabakları blendır ile püre haline getirdim.
5: Servis tabağına pasdispanyanın alt katını koyup süt ile ıslattım.
6: İnce bir kat püreden sürdüm.
7: Krem şantiyi kalın bir şekilde pandispanyanın üzerine yaydım.
8: Üzerine bol fındık kırığı koydum.
9: Ayrı bir yerde pandispanyanın üst katının iç tarafını süt ile ıslattım ve yine püre sürüp krem şantinin üzerine kapattım.
10: Püre ile pandispanyanın tümünü kapladım.
11: Üst süslemesi için istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Ben sade istedim bu sefer.
12: Pastayı biraz dinlendikten sonra servis yaparsanız lezzetine lezzet kaldığını göreceksiniz.
Afiyet olsun.

Tarif no : 36
Tarif adı : Kavunlu Pasta
Gönderen arkadaşım : http://durutarifler.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



Malzemeler:
1.5 paket çukulata
1 tepeleme çorba kasesi cornflakes
400 gr sıvı krem şanti
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1/2 limon ve kabuğu
2-3 kaşık dolusu yoğurt
0.5 paket beyaz çukulata
Etrafı için kedi dili veya krem şanti de olabilir.
Üstü için dilimlenmiş kavun (veya istedğiniz meyve) ve 1/2 paket tart jölesi
Yapılışı:
1.5 paket çukulatayı eritin. Cornflakesleri elinizle kırın. Birbirine karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Kremasını yapana kadar buzdolabında soğutun.
400 gr krem şantiyi çırpın. (3-4 dakika). Şekeri, yoğurdu, eritilmiş yarım paket çikolatayı, vanilyayı, limonu ve kabuğunu içine karıştırın. Tartın üzerine yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Meyveleri dilimleyip tartın üzerine dizin. Tart jölesinin üstündeki tarife göre jöleyi yapıp meyvelerin üstünü kaplayın.
Dekoratif durması için etrafını kedi dilleri ile süsleyin. İsterseniz krem şanti de sürebilirsiniz. İsterseniz krem şanti sürdükten sonra kenarları file bademlede süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun. Yanaklar dolsun.


Tarif : 35
Tarif adı : Milföy Pastası
Gönderen arkadaşım : http://www.ozguluntarifleri.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler;

1 büyük paket milföy

100 gr un


50 gr pudra şekeri

50 gr tereyağı(margarin de olabilir)

Ara malzemeler;

1 paket vanilyalı puding

1 paket krem şanti

2 su bardağı süt (puding için)

1 çay bardağı süt(krem şanti için)

Üzeri için;

1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:Milfoy paketinin yarısını,dikdörtgen fırın tepsisine heryeri kaplayacak şekilde sıralayalım. Un, pudra şekeri,tereyağını elimizle sıkıştırmadan hamur yapalım.(hamur irmik gibi ufalanmış olacak). Dizdiğimiz milföylerin üzerine heryere eşit gelecek şekilde serpiştirelim. Diğr kalan milföyleri üzerine döşeyelim ve önceden kızdırılan fırına koyalım. Piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Milföy iki kat pismişti bir katını kaldırıp arasına hazırladığımız kremayı sürüp tekrar kapatalım. Üzerine bolca pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

İç kremanın hazırlanışı;Bir paket vanilyalı puding ve 2 su bardağı sütü çukur bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle iyice köpürene kadar çırpalım. Puding soğuduktan sonra krem şantiyle beraber karıştırıp tekrar çırpalım. Kullanılmaya hazırdır. Not: su bardağı ölçüsü orta boy 200ml. olacak.

Tarif no : 34
Tarif adı : Bisküvili Yaş Pasta
Gönderen arkadaş : http://bulbulunyeri.blogspot.com/Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler
1 paket eti burçak
1 paket eti kakaolu
2 fincan toz şeker
1 fincan un
bardağı süt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı margarin (Ben daha az koyuyorum)
Ceviz, Hindistan cevizi, Bir tutam sevgi



Yapılışı : Yumurtayı bir kapta iyice çırpın.Sütü yavaş yavaş ekleyip, iyice birbirine karıştırın.Ayrı bir kapta toz şekeri, unu, kakaoyu tahta kaşıkla iyice karıştırın.Yumurta ve sütü de ekleyip muhallebi gibi pişirin.Margarini sıcakken ekleyip iyice karıştırın.Servis tabağının altına eti burçakları dizin.Karışımdan üzerine döküp, her tarafına yayın.İkinci kata eti kakaolu bisküvileri dizin ve kalan karışımı üstüne döküp, her tarafını kaplayın.Ceviz ve hindistancevizi ile süsleyin.Afiyet olsun.


Tarif no : 33
Tarif adı : Vişneli Damla Çikolatalı Kek
Gönderen arkadaşım : http://www.baharcicegi.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
4 yumurta
1 bardak şeker
200 gr margarin veya tereyağı
200 gr konserve veya dondurulmus vişne
100 gr damla çikilota
1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Yapılışı :
Tereyağı ve şeker çırpılır, yumurtalar ilave edilir çırpmaya devam edilir, damla çikilota, süt, vanilya, vişne suyu eklenir, hafif çırpılır. Unla kabartma tozu elenerek ilave edilir, kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba kek hamurunun yarısı dökülür, suyu süzülmüş vişneler eklenir. Kalan diğer kek hamuru da vişnelerin üzerine eşit şekilde yayılır. Isıtılmış 180 derece fırında içini çekinceye kadar pişirilir.

Tarif no : 32
Tarif adı : Kek Börek
Gönderen arkadaşım : http://www.ozguluntarifleri.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 küp yas maya (instant maya olursa 1 paket)
1 tatlı kaşığı şeker
yeterince tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
susam
İç malzemeler;
300 gr. ayıklanmış doğranıp suyu sıkılmış ıspanak
300 gr. koyun kıyması
1 büyük soğan
1 fincan zeytin yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeterince tuz


Yapılışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayıp daha sonra hamuru hazırlamak her zaman en iyi yöntemdir :)
Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında çok az kavuralım. Sonra kıymayı ilave edip karıştırarak bir müddette bu şekilde kavuralım. Ocağın altını kapatıp yıkanmış kıyılmış ıspanakları, karabiber, pul biber, tuz ilave edip karıştıralım. İç malzememiz kullanılmaya hazırdır. Hamur hazırlamaya geçelim. Zeytin yağı, yoğurt, tuz, şeker, maya hepsi de bulamaç gibi karıştırılır ve un ilave edilerek yoğrulur. (Un aldığı kadar demiştim hamurun kıvamını kendimiz ayarlayacağız ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır, kulak memesinden daha da yumuşak olacak.) Hamur ılık bir yerde kabarana kadar beklemelidir. Ekmek makinesi olanlar makinada yoğurup hamur pişmeye geçmeden alınız. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir parçasını fırın tepsisine göre elimizle düzleyerek tepsinin her tarafını kaplayalım. İç malzemeyi eşit miktarda üzerine serelim. Diğer kalan hamuru tepsinin ölçüsünde tezgahın üzerinde yağla açılıp tepsinin üzerine serip düzeltelim. Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirelim. Ben üzerine susam çörek otu serpmeyi unutmuşum:)) Bir kenarda bu şekilde de yaklaşık 1 saat kadar bekletelim sonra kızgın firına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilıkken servise sunalım. AFİYET OLSUN.