Biraz tatsız bir kek oldu. Tatlı sevenler pekmez yerine 1 su bardağı toz şeker kullanabilir. İsteğe bağlı 1 çay bardağı yağ da eklenebilir.
Havuçlu Cevizli Yağsız Kek
Malzemeler :
4 adet yumurta
¾ su bardağı pekmez (ya da 1 su bardağı toz şeker)
2 adet rendelenmiş havuç
½ çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 paket kabartma tozu
5-6 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
Antep fıstığı
Yapılışı :
Yumurtalar pekmez ile (ya da toz şekerle) çırpılır. Rendelenmiş havuç ve ceviz eklenip karıştırılır. Tam buğday unu, yenibahar ve tarçın eklenip çırpmaya devam edilir. Küp doğranmış kuru kayısı ve kuru ilave edilerek karıştırılır ve hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine Antep fıstığı serpilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.