Tarif Pelin Chef'ten; büyük fırın tepsisinde yaptığım için 2 ölçü olarak yaptım; iç malzemesine dereotu ve labne peyniri ekledim.
Malzemeler :
3 adet yumurta
3 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
Tuz
Arasına;
1 kase süzme yoğurt
1/2 paket labne peyniri
1 diş sarımsak
½ kase küçük doğranmış maydanoz, dereotu
Yapılışı :
Soğanı ince ince doğranarak zeytinyağı ile birlikte tavada kavrulur. İnce rendelenmiş havuçlar da eklenip havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Tuzu ayarlanıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılarak ayrı ayrı karıştırma kaplarına alınır. Yumurta akları mikserle 3-4 dakika kar haline gelene kadar çırpılır. (karıştırma kabı ters çevrildiğinde akmayacak kıvamda olmalı)
Yumurta sarıları mikserle 2-3 dakika çırpılır ve soğumuş havuç ilave edilip karıştırılır. Un da ilave edilerek karıştırılır ve bu karışıma çırpılmış yumurta akından bir kaşık alıp karıştırılır. Bir iki kaşık daha ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Kalan yumurta akı da karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir. (Yumurta aklarının çok iyi çırpılması ve yumurta sarılı karışımla birleştirilirken çok fazla karıştırılıp söndürülmemesi bu tarifin en önemli noktası. Bu nedenle yumurta aklarını birkaç seferde karışıma ekliyoruz ki çok fazla sönmesin.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. (Çok fazla pişirip kurutmayın. Eğer hamur kağıttan ayrılıyorsa fırından çıkarın.) Fırından çıkardıktan sonra 1 dakika beklenir ve kağıdı ile birlikte yavaşça sararak rulo yapılır. (Çok sıkı sarmayın.) Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra rulo açılır ve kağıdından ayrılır. Ezilmiş sarımsak, labne, süzme yoğurt, ince kıyılmış dereotu-maydanoz karıştırılarak açılan rulonun üzerine sürülür, tekrar rulo şeklinde sarılır, 2-3 saat buzdolabında bekletilir ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder