Malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
yeterince kavurma (ev yapımı tercih edilir)
1 yumurta sarısı
1 orta boy domates
2 adet çarliston
yeterince kaşar peyniri
Çörek otu
Yapılışı :
Sıvı
yağ ve süt bir kapta karıştırılır, 1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla
sürülür. 2. yufka üzerine kapatılıp tekrar süt-yağ karışımı sürülür.
Yufkalar 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenlerin geniş kenarına
yeterince kavurma yerleştirilerek sigara böreği gibi sarılır. Kalan 2
yufkaya da aynı işlem uygulanır. Artan süt-yağ karışımı böreklerin
üzerine sürülür. Yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. Bıçakla
böreklerin ortası kesildikten sonra ince dilimlenmiş domates, biber
ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya
kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder