Disable Copy And Past

5 Şubat 2013 Salı

Patatesli Ay Çöreği

 
 
 
Blogcu arkadaşlarımın çoğunun yaptığı bu şekli ben de daha önce yayınladığım "Patatesli Ay Çöreği" tarifime uyguladım.
 
Malzemeler :
1 paket yaş maya
125 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç malzeme ;
3-4 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
tuz, kırmızı biber, sıvıyağ 

Hazırlanışı :
Maya ılık sütün içinde eritilir. Yumurtalar kırılıp, birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Yoğurma kabına yumurta, su, sıvıyağ, yoğurt, margarin, maya-süt karışımı, tuz, şeker alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Soğan ince kıyılıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Minik küpler halinde doğranmış patates eklenerek kavurmaya devam edilir.Kısık ateşte pişmeye bırakılır, gerekirse bir miktar su eklenebilir. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırılır, kaşıkla ezilir, soğumaya bırakılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Elde hafif bastırılarak yuvarlak şekilde açılır. .) Bir (Tezgahta da açılabilir, daha düzgün oluyor)kenarına iç malzeme yerleştirilir, malzeme olmayan kısmı 1 cm . aralıklarla şerit halinde kesilir, rulo yapılır ve uçları içe doğru kıvrılarak ay şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık çayın yanına nasılda güzel olur..

mirela dedi ki...

DELICIOS!!!!!

Ferkay dedi ki...

Patatesli hamur işlerine bayılırım çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım..

miyase dedi ki...

bende pek çok kere gördüm bu şekli çok beğendiğim içinde hepsinin tarifini okuyorum genellikle benzer şekilde yapılıyor ama iç malzemesinde farklılıklar var ki ben patateslisine bayılıyorum çok güzel olmuş seninkilerde ellerine sağlık.