Blogcu arkadaşlarımın çoğunun yaptığı bu şekli ben de daha önce yayınladığım "Patatesli Ay Çöreği" tarifime uyguladım.
Malzemeler :
1 paket yaş maya
125 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç malzeme ;
3-4 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
tuz, kırmızı biber, sıvıyağ
Hazırlanışı :
Maya ılık sütün içinde eritilir. Yumurtalar kırılıp, birinin
sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Yoğurma kabına yumurta, su, sıvıyağ,
yoğurt, margarin, maya-süt karışımı, tuz, şeker alınıp karıştırılır. Aldığı
kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar
yoğrulur.
Soğan ince kıyılıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Minik küpler halinde doğranmış patates eklenerek kavurmaya devam edilir.Kısık
ateşte pişmeye bırakılır, gerekirse bir miktar su eklenebilir. Tuz ve kırmızı
biberle tatlandırılır, kaşıkla ezilir, soğumaya bırakılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Elde
hafif bastırılarak yuvarlak şekilde açılır. .) Bir (Tezgahta da açılabilir,
daha düzgün oluyor)kenarına iç malzeme yerleştirilir, malzeme olmayan kısmı 1
cm . aralıklarla şerit halinde kesilir, rulo yapılır ve uçları içe doğru
kıvrılarak ay şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye
dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Birselcim ellerine sağlık çayın yanına nasılda güzel olur..
DELICIOS!!!!!
Patatesli hamur işlerine bayılırım çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım..
bende pek çok kere gördüm bu şekli çok beğendiğim içinde hepsinin tarifini okuyorum genellikle benzer şekilde yapılıyor ama iç malzemesinde farklılıklar var ki ben patateslisine bayılıyorum çok güzel olmuş seninkilerde ellerine sağlık.
Yorum Gönder