Malzemeler:
Yeterince dolmalık kurutulmuş kabak1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 adet kuru soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sumak ekşisi sosu
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber, kuru nane, yenibahar
Yapılışı :
Dolmalık kurutulmuş kabaklar yumuşayıncaya kadarhaşlanır. Suyu süzülüp, soğuk sudan geçirilir. Kıyılmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, biraz toz şeker serpilir. Kıyılmış Sarımsaklar, domatesve biber salçası eklenip kavurmaya devam edilir. Yıkanmış pirinç , bulgur ve baharatlar eklenipkarıştırın. 1 su bardağı kadar suve yeterince tuz eklenip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılıp kıyılmış maydanozve nar ekşisi karıştırılır.Soğuyunca kabaklara doldurulur, dolmaların ağız kısmı yapıştrılır, tencereye yerleştirilir. Üzerine dolmaların seviyesinde olacak şekilde su dökülür. Zeytinyağı gezdirilip, tuz serpilir, Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine biraz daha nar ekşisi ve sumak sosu gezdirilip,ocak kapatılır. Soğuk olarak servis yapılır.
Not : İç harcı fazla gelirse kuru patlıcan-biber doldurabilir ya da yaprak sarabilirsiniz, ben öyle yapıyorum:))
Afiyet olsun.
2 yorum:
Birsel'cim çok severim ellerine sağ
lık sevgiler...
Birselcim geçen sene kurutulmuş kabak aldım ,ama yapmak kısmet olmadı...ellerine sağlık çok güzel olmuş...hemen yarın deneyeceğim..sevgiler..
Yorum Gönder