Hayatımda yaptığım en güzel kabak tatlısı oldu; belki kabağı memleketimden getirdiğim içindir:)) Tarifi ölçülü veremiyorum; göz kararı yaptım, damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Balkabağı
Tozşeker
Süslemek için;
ceviz
Yapılışı :
Temizlenmiş ve dilimlenmiş balkabağı bir geniş bir tencereye alınır; üzerine tozşeker serpilip bir gece bekletilir. Ertesi gün ocağa alınarak kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Pişirirken tencerenin kapağını aralık bırakmak gerekiyor, yoksa kaynama esnasında şerbeti dışarı dökülebilir.) Yumuşayan kabaklar bir fırın kabına alınır ve 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca cevizle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık benimde müzmin bir kabağım var balkonumda ısrarla bekleyen , bir ara bende yapmalıyım :)
İzlemeye aldım güzel tariflerine bende ortak olacağım artık bana da beklerim sevgiler.
http://seviminaskanasi.com/
Canim afiyetler ilsun sevgiler.
çok severim ellerinize sağlık:)
Canım ellerine sağlık,kabağın en güzel mevsimi..ellerine sağlık nasılda güzel yenir şimdi..
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR EMİNİM TADIDA ÖYLE GÖRÜNTÜ HERŞEYİ ANLATIYOR ZATEN ELLERİNE SAĞLIK.
Bu tatlıda kabağın cinsi çok önemli gerçekten, bende kışın sık sık yaparım. Ellerinize sağlık
Eşim balkondaki kabağımı kessede bende kabaklı tatlılar yapsam :) Eline sağlık
şimdi bende ocaktan indirdim,soğumasını bekliyorum.benim de yaptığım en güzel kabak tatlısı anneannemin köyde getirdiği kabakla yaptığımdı,sahiden fark ediyor.eline sağlık nefis görünüyor..
Mmmm nefis görünüyor tatlı. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
Önceden hiç sevmezdim kabak tatlısını
ama şimdi bayılıyorum ellerine sağlık csnım..
Merhaba ben Arda Türkmen sitemizde yapılacak olan tarif yarışmasına katılmak isterseniz başvurularınızı bekleriz.
http://www.ardanin-mutfagi.com/
Yorum Gönder