Disable Copy And Past

13 Nisan 2012 Cuma

Mantarlı Patates Kulesi






Malzemeler:

5-6 adet orta boy patates

500 gr kültür mantarı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi

yarım su barağı rendelenmiş kaşar peyniri

4-5 dal maydanoz

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı soya sosu


Kızartmak için;

sıvı yağ


Yapılışı :

Patatesler soyulup ince kalkalar halinde doğranır. Kızgın yağda hafif kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.

Mantarlar temizlenip dilimlenir. Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavrulur. Mantarlar eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber ve soya sosu eklenip tatlanrılır, ocak kapatılır.

Ekmek içi robotta çekilir. Kıyılmış maydanoz ve kaşar rendesi ile harmanlanır, tuz ve karabiber serpilir.

Kelepçeli kalıp hafifçe yağlanır ve sırayla patates ve mantarlar dizilip aralarına peynirli karışım yayılır. Son olarak üzerine peynirli karışım yayılıp fırına verilir, kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

8 yorum:

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim,harika bir goruntu.sevgilerle hayirli haftasonlarin olsun.

Unknown dedi ki...

Ah dün akşam nerdeymiş bu tarif? Patates ve mantarla değişik ne yapsam diye düşünüyodum!Neyse bir dahaki sefer için aklımda;)

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım tarifin harika kesinlikle elimde mantar varken deneyeceğim sevgiler...

AslıASLI dedi ki...

Gerçekten harika bir tarif, görüntü nefis ellerinize sağlık..

miyase dedi ki...

çok güzel bir yemek olmuş ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım patates oturması olarak yapıyorum
sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

bende diyorum panelde neden göremiyorum,meğer izlemeden düşürmüş bizi goole,neyse hallettim sanırım:)
kule nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Cok güzel görünüyor canim ellerine saglik.