Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates
500 gr kültür mantarı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
1 dilim bayat ekmek içi
yarım su barağı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Patatesler soyulup ince kalkalar halinde doğranır. Kızgın yağda hafif kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
Mantarlar temizlenip dilimlenir. Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kıyılmış sarımsaklar eklenip kavrulur. Mantarlar eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber ve soya sosu eklenip tatlanrılır, ocak kapatılır.
Ekmek içi robotta çekilir. Kıyılmış maydanoz ve kaşar rendesi ile harmanlanır, tuz ve karabiber serpilir.
Kelepçeli kalıp hafifçe yağlanır ve sırayla patates ve mantarlar dizilip aralarına peynirli karışım yayılır. Son olarak üzerine peynirli karışım yayılıp fırına verilir, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
8 yorum:
ellerine saglik hayatim,harika bir goruntu.sevgilerle hayirli haftasonlarin olsun.
Ah dün akşam nerdeymiş bu tarif? Patates ve mantarla değişik ne yapsam diye düşünüyodum!Neyse bir dahaki sefer için aklımda;)
Eline sağlık arkadaşım tarifin harika kesinlikle elimde mantar varken deneyeceğim sevgiler...
Gerçekten harika bir tarif, görüntü nefis ellerinize sağlık..
çok güzel bir yemek olmuş ellerinize sağlık...
ellerine sağlık canım patates oturması olarak yapıyorum
sevgiler
bende diyorum panelde neden göremiyorum,meğer izlemeden düşürmüş bizi goole,neyse hallettim sanırım:)
kule nefis görünüyor ellerine sağlık canım..
Cok güzel görünüyor canim ellerine saglik.
Yorum Gönder