Disable Copy And Past

2 Mart 2012 Cuma

Pırasalı Mısır Ekmeği



Tarifi uzun zaman önce http://semaver1.blogspot.com/ dan denedim. Ben ölçüleri göz kararı ayarladım ama orjinal tarife uyarak yaparsanız, eminim daha güzel bir lezzet olur. Hatice Hanım'a bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum. Beyaz peynir ile birlikte servis yaptım, çok beğendim. Yapılış aşamasında da içine peynir eklenebilir diye düşünüyorum, denemek lazım:))
Malzemeler:
Yarım kg. ince kıyılmış pırasa
Yarım kg. mısır unu
1 su bardağı beyaz un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ayran
tuz
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Bütün malzemeler derin bir kapta biraraya getirilir, yoğrulur. Eğer hamur sert gibi olursa biraz daha su yardımıyla yumuşatılabilir (kıvamı biraz cıvık bir hamur olacak). Hafifce yağlanmış bir tepsiye yayılır ve 180 derecelik fırında 25dk. pişirilir, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Nuray dedi ki...

Mısır ekmeğini pırasalı hiç denememiştim çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık..hayırlı cumalar:)