Malzemeler:
2.5 su bardağı un
120 gr soğuk tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş fındık (un
halinde)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilyaİç malzeme için
500 gr böğürtlen
1 çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastasıüzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı file badem (File fındık kullandım.)
120 gr soğuk tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş fındık (un
halinde)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilyaİç malzeme için
500 gr böğürtlen
1 çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastasıüzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı file badem (File fındık kullandım.)
Yapılılşı :
Un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve fındık unu yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra 1 yumurta, küp şeklinde doğranmış tereyağı eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Streç folyoya sarılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
Harç için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır. Dinlendirilen hamurun 2/3’lük kısmı merdane yardımıyla kullanılacak kalıbın büyüklüğünde açılır. Açılan hamur margarinle yağlanmış kalıba hafif dışarı taşacak şekilde yerleştirilir. Hazırlanan böğürtlenli karışım
hamurun üzerine dökülüp düzgün bir şekilde yayılır. Kalan hamur da turta kalıbının büyüklüğünde açılır; malzemelerin üzeri örtülür. Hamurun kenarları kıvrılıp üzerine yumurta akı sürülür, file badem (fındık) serpilir. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
hamurun üzerine dökülüp düzgün bir şekilde yayılır. Kalan hamur da turta kalıbının büyüklüğünde açılır; malzemelerin üzeri örtülür. Hamurun kenarları kıvrılıp üzerine yumurta akı sürülür, file badem (fındık) serpilir. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : Lezzet Dergisi
5 yorum:
bayılırım turtalara,
içinin suyu çok akmış gibi acaba hamurlaştırır mı diye düşünüyorum ama bu görüntüye bakılırsa denemek şart....
Ellerine sağlık..
ellerinize sağlık.. zor zamanımda desteğiniz için teşekkürler sevgilerimle seval
çok güzel olmuş turtayı hiç böğürtlenle denemedim tutturmuşum bir elma :)))
bunuda deneyeyim
ellerine sağlık
ne kadar lezizdir eksi tadiyla;mmmmmhhhh.ellerine saglik,sevgilerimle kadinlar gunun kutlu olsun.
nefis...
Yorum Gönder