Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)
400 gr. labne
3 adet yumurta
1 paket krema(200 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
2 paket burçak bisküvi
100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)
400 gr. labne
3 adet yumurta
1 paket krema(200 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 paket bitter çikolata
40 gr. beyaz çikolata
1 paket süt kreması
Yapılışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir. Margarin ve ceviz eklenip
karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.Bastırarak
kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına
kaldırılır.
Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alınır, şeker ile karıştırılır.
Krema eklenip karıştırmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek eklenerek tekrar
karıştırılır. Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğunu da eklenip karıştırılır.
Buzdolabındanki kalıp alınır ve karışım üzerine dökülür. Üzerindeki hava
kabarcıkları gidinceye kadar karışım kaşıkla düzeltilir. 160 derece fırında
kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (25 dakika
yeterli) Fırın kapağı açılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Buzdolabına kaldırılarak 1 gece
bekletilir.
Sosu için;
Kremadan 2 yemek kaşığı alınıp ısıtılır beyaz çikolata eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynamadan ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kalan krema da ısıtılıp bitter çikolata eklenerek eritilir. Soğuyunca cheesecakein üzerine önce bitter çikolata sosu yayılır. Üzerine beyaz çikolata sosu damlatılıp kürdan yardımıyla istenilen desen yapılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
15 yorum:
ilk dilimi görünce çiçek nasıl kondu acaba diye merak ettim sonra açıklamasını görünce çok sevindim...ellerinize sağlık enfesssss olmuş...
ımm bayılırım hatta favorimdir deseni de harika olmuş ellerine sağlık canım
enfes....
elinize sağlık çok şık olmuş....dün demirparkata özsütte yedim frambuazlısını ama nedense kendi yaptığımı daha çok beğendimmm yoğurt konuluyor onlara ilk zamanlar bende koyuyordum yiyemiyordum ağır geliyordu ama merhum Arman Kırımdan newyork usulünü öğrenince zevkle yiyorum benden siparişle alanlarda pek beğeniyor...sizinkide ev usulü pek lezzetlidir eminim üstüne bayıldım...sevgiler
off görüntü muhteşem
uzun zaman oldu cheesecake yapmayalı ellerine sağlık arkadaşım
Cok güzel nefis görünüyor emeklerinize ellerinize saglik
Sunumun çok güzel olmuş ellerine sağlık
çok şık bi sunum olmuş ellerine sağlık cnm..
Super olmuş canım. .elerine saglik:-)
Masalah bu cok muhtesem olmus. Elinize saglik olsun.
görüntü harika eminim tadıda öyledir.ellerine saglık.
Una receta espectacular me encanta un deleite para los ojos y paladar ,muy armoniosa y deliciosa,abrazos y abrazos.
çiçeklee bayıldım..
ellerine sağlıkçok şık.
Yaaa,uzun zamandır uğrayamıyordum hepsine baktım.Aklımdan geçen tek şey ne becerikli kadınsın sen yaaaa demek oldu.Nedir bunlar nasıl bir üretim nasıl bir mutfak aşkı ?Gerçekten bayılıyorum sana
çok güzel paylaşımınız için çok teşekkürler . ALLAH razı olsun.
Yorum Gönder