Ispanak köklerini değerlendirme yöntemlerinden biri...
Malzemeler :
1-2 k. ıspanağın kök kısmı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
zeytinyağı
limon suyu
1-2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Ispanak kökleri tuzlu kaynar suya atılarak diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Suyu süzülüp soğuk suya tutulur.
Başka bir tencerede jülyen yöntemiyle doğranmış biberler zeytinyağı ile sotelenir ve soğumaya bırakılır.
Ispanak kökü ve dolmalık biberler salata tabağına alınır. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz bir kasede iyice çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
7 yorum:
en sevdigim salatadır ben içine sadece sos koyuyorum ama birde böyle deneyeyim.ellerine saglık.
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor sevgiler.
kökleride ne şirin çıkmış resimde ellerinize sağlık...
hep atıyordum ıspanak köklerini bu şekilde değerlendirebilirim aslında.
sevgiler canım
bende hep atanlardanim kokleri...ellerinize saglik guzel gorunuyor, denemek lazim..sevgiler..
NE HAMARAT Türk kadını ISPANAK KÖKLERİ BİLE YEMEK OLUYOR HARİKASINIZ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
ah bu ıspanak kökleri ile anca evlendiğimde birşeyler yaparım:)
niye?
bir keresinde ayırmıştım kenara salata yapmak için annemden yediğim fırçayı tahmin bile edemezsin:)
hiç ayırmıyoruz o yüzden evam:)
Yorum Gönder