Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
3 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Süslemek için;
Frambuaz, hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılır. Merdane ile biraz inceltilir.Isıya dayanıklı küçük kaselerin dış kısımları margarin ile yağlanır. Milföy hamuru kaselerin dışına sarılır, fazlalıkları kesilir. Fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Kalıplardan çıkarılır.
Havuçlar rendelenir. Şekerle birlikte tencereye alınır. Orta hararetli ateşte kavrulur. Havuçlar suyunu saldığında fındıklar eklenir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilip, tarçın eklenir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kase şeklindeki milföy hamurlarının içine hazırlanan havuçlu karışım doldurulur. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır. Buzdolabında bir süre bekletilip krema pompasına doldurulur ve havuçların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Frambuaz ve Hindistancevizi rendesi ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 paket milföy hamuru
3 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Süslemek için;
Frambuaz, hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılır. Merdane ile biraz inceltilir.Isıya dayanıklı küçük kaselerin dış kısımları margarin ile yağlanır. Milföy hamuru kaselerin dışına sarılır, fazlalıkları kesilir. Fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır. Kalıplardan çıkarılır.
Havuçlar rendelenir. Şekerle birlikte tencereye alınır. Orta hararetli ateşte kavrulur. Havuçlar suyunu saldığında fındıklar eklenir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilip, tarçın eklenir, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kase şeklindeki milföy hamurlarının içine hazırlanan havuçlu karışım doldurulur. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır. Buzdolabında bir süre bekletilip krema pompasına doldurulur ve havuçların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Frambuaz ve Hindistancevizi rendesi ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Tadını çok merak ettim baya emek etmişsin eline sağlık canım
Canım harikasın ellerine sağlık ha
rika olmuş.Sizlere afiyet olsun sev
giler...
ÇOK HOS FIKIR
Ellerine sağlık canım,çok cici olmuşlar,afiyet olsun..
selam canım
ne güzel sepetler yapmışsın maşaallah uğraşmışsın biraz ama sonuç harika olmuş değmiş ellerine emeğine sağlık sunumu çok şık denemek lazım
sevgiler
ayy ne şirin şeyleeeerr:)) ellerin dert görmesin canımm çok ama çookkk şirinlerr:))
bende istiyorum yapayımm:))
Allahım Allahım bu nasıl bir detay çaışmasıdır böylee!Emeğinize sağlık.
Cok sirin olmuslar.... ELlerine saglik arkadasim...
afiyet şeker olsun ellerine sağlık..
www.yemekaski.com
harika olmuşlar çok şık
ellerine sağlık
harika olmuşlar çok şık
ellerine sağlık
Yorum Gönder