Disable Copy And Past

22 Ekim 2010 Cuma

Tahıl Ekmeği (Sinangil)



Malzemeler :
500 gr. Sinangil tahıl ekmeği unu
1,5 su bardağından biraz az su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı :
Tahıl ekmeği unu, su, tozşeker ve maya yoğurma kabına alınarak yaklaşık 10 dakika pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp ılık bir yerde 15-20 dakika mayalanması için bekletilir.
Hamur büyük ekmek yapmak için 2’ye bölünür, küçük ekmek yapılmak istenirse 10 eşit parçaya bölünür. Unlanmış zeminde istenilen ekmek şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üstü hafif nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 40-50 dakika mayalanması için bekletilir. Kabaran ekmeklerin üzerine bir fırça yardımıyla su sürülür. İsteğe göre, ay çekirdeği, keten tohumu, haşhaş tohumu, vb. serpilip önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirilir. Ekmeğe batırılan bıçak kuru çıkıyorsa ekmek pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende sabah ekmek makinesi mi alsam diye düşünüyordum. Alacağım ama mutfakta yer yok. elde yoğurmak zor oluyor? Çok güzel olmuş canım eline sağlık

Unknown dedi ki...

Çok güzel ve sağlıklı gözüküyor :)Yapmak lazım en kısa zamanda,afiyet olsun..sevgiler..