Malzemeler :
2,5 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet kivi
1 adet kivi (süsleme için)
1 paket Yeşil elma-Kivili jöle
Yapılışı :
Yeşil elma-kivili jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır, kuplara ya da kalıba boşaltılır. İçine kivi dilimleri atılır. Donması için bekletilir. Süt ve toz şeker karıştırılarak kaynatılır. Nişasta az miktarda su ile açılır ve kaynayan süte eklenir. Kiviler incecik kıyılıp pudinge eklenir. Donmuş jölenin üzerine dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 30 dakika dinlendirilir. İstenilen şekilde süslenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
14 yorum:
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
lık harika olmuş sevgiler.
tatlılar çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.sevgiler.
canım hepsi harika tatlım aşagıdaki ekmek tatlı ve tabi bu kivili tatlı süper ellerine sağlık afiyet bal olsun
şifa olsun hepinize
kocaman sevgiler
bu egık dondurma ısı super yaaa
Yemede seyret eline sağlık canım
canım ellerin dert görmesinn ne kadar güzel renkleri bir araya getirmişsin:)
ellerin dert görmesin:)
Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Sunumu çok şık olmuş ellerinize sağlık:)
Harika bir tatli olmus, ellerinize saglik. Sevgiler.
hızına yetişmek ne mümkün:) maşallahın var, hepsi de şifa olsun
selam hem göze hem damak a hitab eden bir tarif.ellerinize sağlık sevgiler.
ellerine sağlık nefis ötesi olmuş.
Kivi çok sağlıklı bir meyve üstelik şeker oranı en düşük.Böylece mayhoş ve tatlı çok yakışmıştır.Ellerine sağlık
ne güzel görüntüleri.. bayıldım.. ellerine sağlık..
www.yemekaski.com
Yorum Gönder