Malzemeler :
6 adet ayıklanıp, temizlenmiş enginar
1kg. iç bakla
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı (silme) un
Yapılışı :
İç baklalar çizilip, kabukları hafifçe aralanıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulur.
Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Un eklenip bir süre kavrulur ve su eklenir. Kaynamaya başlayınca iç baklalar tencereye ilave edilir. Limon suyu, tuz ve şeker eklenip, karıştırılır. Enginarlar baklaların üzerine kapatılır, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Enginarlar tencereye alınıncaya kadar limonlu suda bekletilir, aksi halde kararırlar.) Soğuduktan sonra enginarlar servis tabağına alınır, baklaların suyu süzülür ve blendırdan geçirilerek püre haline getirilir. Bakla püresi krema pompasına doldurulup enginarların üzerine istenilen şekilde sıkılır. Dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
18 yorum:
görüntü çok orjinal ellerine sağlık
ellerine sağlık görüntü çok güzel
Birselcim ellerine sağlık bende çok
sık yaparım iç baklalı sunum harika
sevgiler...
BİRSELCİM NE GÜZEL OLMUŞ...ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Çok şık olmuş eline sağlık canım
birselim yemek nefis olmuş ellerine sağlık
Çok leziz ve şık görüntüsü var..Bu güzelliğe kimse hayır diyemez..)Ellerine sağlık..Sevgiler..
Elinize sağlık her zamanki gibi harika bir sunum lezzetide eminim harikadır.Sevgiler.
Canım enginara bayılırım görüntüde muhteşem,ellerine sağlık.sevgiler...
enginar bu haliylede cok güzel olmus...Ellerine saglik..
enginarı çok severim ama baklalısını hiç yememiştim.sunum harika olmuş,tam yemelik belli birselcim.ellerine sağlık
ellerine sağlık canımm nefis görünüyor kesinlikle:))
BU NE GÜZEL NE ORJİNAL BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNE SAĞLIK
Çok değişik bir sunum olmuş, hiç baklayı blendırdan çekmek aklıma gelmezdi.
Eline sağlık
Birselciğim görüntütü süper daha ne olsunki..
Ellerine sağlık..
Birselcim görüntü nefis ,enginar çıktığından beri her gün masamızda var bayılırım bu tada, eline sağlık
sevgiler
Birselcim eline saglik çook SIK bir sunum olmus pek begendim,afiyetler olsun..
bayiliyorum senin bu yemekleri sunumuna eline saglik
Yorum Gönder