Ufuk Hanım'ın sayfasında kaplumbağa şeklinde makarna salatası görmüştüm, oradan esinlenerek salataya bu şekli verdim. Yoğurtlu patates ya da makarna salatası ile de yapılabilir.
Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
1/2 tavuk göğüs eti
1/2 kase küp şeklinde doğranmış kornişon turşu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
Süsleme için;
3-4 adet salatalık
5-6 adet marul yaprağı
1 adet katı haşlanmış yumurta
Yapılışı :
Tavuk haşlanır ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Kuskus kaynayan tuzlu suya atılarak 12-14 dakika kadar haşlanır. 1 Su bardağı soğuk su dökülerek süzülür.
Sarımsak ezilerek yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
Geniş bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanan kuskus, ince kıyılmış dereotu, küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu ve yoğurt-mayonez karışımı alınarak karıştırılır, tuzu ayarlanır.
Yıkanan salatalıklar kabuklarıyla beraber ince halkalar halinde doğranır ve çukur bir salata kasesine dizilir. Üzerine salata dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. Marul yaprakları salata kasesinden dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir, salata kasesi servis tabağına ters çevrilir. Salatalıklarla kaplumbağanın ayakları yapılır. Kabukları soyulmuş yumurtaya karanfil takılarak gözler, minik bir havuçla da ağız yapılır. Salatanın uygun yerine yerleştirilerek süsleme tamamlanır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
1/2 tavuk göğüs eti
1/2 kase küp şeklinde doğranmış kornişon turşu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 kase yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
Süsleme için;
3-4 adet salatalık
5-6 adet marul yaprağı
1 adet katı haşlanmış yumurta
Yapılışı :
Tavuk haşlanır ve etleri kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Kuskus kaynayan tuzlu suya atılarak 12-14 dakika kadar haşlanır. 1 Su bardağı soğuk su dökülerek süzülür.
Sarımsak ezilerek yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
Geniş bir kaba didiklenmiş tavuk etleri, haşlanan kuskus, ince kıyılmış dereotu, küp doğranmış közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu ve yoğurt-mayonez karışımı alınarak karıştırılır, tuzu ayarlanır.
Yıkanan salatalıklar kabuklarıyla beraber ince halkalar halinde doğranır ve çukur bir salata kasesine dizilir. Üzerine salata dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. Marul yaprakları salata kasesinden dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir, salata kasesi servis tabağına ters çevrilir. Salatalıklarla kaplumbağanın ayakları yapılır. Kabukları soyulmuş yumurtaya karanfil takılarak gözler, minik bir havuçla da ağız yapılır. Salatanın uygun yerine yerleştirilerek süsleme tamamlanır.
Afiyet olsun.
15 yorum:
Cok sirin olmus.... Ellerine saglik... Mutlu hafta sonlari...
canım ellerine sağlık çok şeker ol
muş.Mutlu hafta sonları sımsıcak sevgiler...
ellerinize sağlık.yine harika olmuş.sevgiler.
Aman Allahim bu ne güzel birsalata ellerine saglik bayildim.
Canim bu kadar becerikli her gün yeni harikalar döktürüyorsun emeeklerine saglik
(esin cok sansli )
Çooook güzel olmuş ellerine sağlık çocuklar buna bayılır :))
harika pastalar yapan elbet bu kadar özenli estetik salata hazırlar şaşmamak lazım ellerin dert görmesin şifalar olsun sevgilerimle
Yerim onu bennnnnnn....!
Ellerine saglik.Sevgiler
Salatanın en güzel hali çok şık olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
cok guzeeel
herzamanki gibi harikasın canım ellerine sağlık ufuk hanımda bende görmüştüm bu modeli:) ayrıca papatya prensesim de yapmıştı:))
göruntu çok guzel
Cok hos olmus,harika.Ellerinize saglik.
sunum harika olmuş ellerinize sağlık. Ayrıca pastacı olarak pastalarınızıda çok beğendim.sevgiler :)
arkadasim eline saglik,çok hos bir sunum olmus bayildim...sevgiler.
Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,bende hemen yapmak istedim.İşallah bir ara denerim.Sevgi ve saygılarrr...
Yorum Gönder