Sütlü irmik tatlısını ve değişik sunumlarını bilmeyen kalmadı ama ben yine de paylaşmak istedim.
Malzemeler :
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Portakal peltesi için;
1 adet portakalın suyu
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı portakal aromalı içecek tozu (Tang)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
1 paket tart jöle
Süsleme için;
tarçın, file antepfıstığı
Yapılışı :
Portalın suyu sıkılır. Bir tencereye toz şeker, portakal aromalı içecek tozu, tart jöle, portakal suyu ve su alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Nişasta 1-2 kaşık su eklenerek eritilir ve kaynayan tencereye dökülür. 2-3 dakika daha kaynatılıp, ocak kapatılır. Hazırlanan pelte kek kalıbına dökülerek soğumaya bırakılır.
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve toz şeker bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca margarin eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınıp hindistan cevizi eklenip iyice karıştırılır ve kalıpta soğuyan peltenin üzerine dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak dondurulur. Servis tabağına ters çevrilir ve isteğe göre tarçın ve antepfıstığı ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
32 yorum:
ayy sizin sunumlarınıza bayılıyorum ...
çok zevkli şeyler yapıyorsunuz
elinize sağlık
sevgiyle kalın...
Birselciğim görüntü gerçekten nefis ellerine sağlık canım:)
ellerinize sağlık.harikaaaaaaa
Canım benim şekline bittim ellerine
sağlık kalıbın süper afiyet şeker olsun öpüyorum...
birsel hanımm ellerinize sağlıkk harika görünüyor bayıldımm
harika görünüyor bayıldım... bu kalıptan bende istiyorum:))
Yazacak yorum bulamıyorum ..
Hımmm desem :))
Süper.......
birselcim ne kadar güzel bir görüntü bu..sli,konlu kek kalıplarından olsa gerek....elllerine sağlık canım....
bu zaaten birinci oldu bile görüntü dehşeeeeeeet
üstünün süslemesi çiçek gibi olmuş.ellerine saglık.
Birsel cim anlaşıldı benim sunum süslemesi konusunda sen den ders almam lazım..
Tarif e bakarken içim açıldı hele ki kızım görmesin gene feryat edecek ..biz de biz de yapalım diyecek..
Sevgilerle ..her şey gönlünce olsun.
Eminim cok defa bu tarif yayinlanmistir ama ben ilk defa bu kadar hos ve zarif bir sunum görüyorum... Ellerine, zevkine saglik arkadasim. "Keske ben de bu kaliplardan alsaydim" dedirttin simdi bana.... Sevgilerimle,
nefis görüntü
çok şık bi sunum:)
TATLIM TARİFİN YAYINDA CANIM BAŞARILAR
birsel hanım harika olmuş .portakalda çok yakışır.ellerinize sağlık
harikasın birsenciğim eline fikirlerine sağlık ben kalıbına bayıldım
tatlıyı yemeye kıyamaz insan ayyy yedinizmi yoksaaa?:).)
şimdiden birinci belli oldu sanırım tebrikler canım
sunum çook başarılı..ellerinize sağlık..
tek kelime ile muhteşem...ellerine sağlık..
Harika gözüküyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler,
Müge
müthişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.
Canım ellerine sağlık.sana oy verecektim ama nasıl vereceğimi bilemedim.
iste bu diyorum benim canim arkadasim .Yine harika ellerine emeyine saglik Hayirli aksamlar öptüm.
Bu güzel görüntüye ne yazilsa azdir.Susuyorum ve hala resime bakip bakip bravo demeden de kendimi alamiyorum..Berlinden selamlar
sözün bittiği yer!kalıp mükemmel ama bazen kalıpta yetmez değilmi maharet ister sevgi ister oda sende var
Yarışmada bende varım ama 1.ciğini hakettiğini söyleyebilirim, hariika görünüyor yaa..
Ellerine sağlık Birsen Abla'cım :)
sevgiler
Birsel süper olmuş arkadaşım. Ellerine sağlık...
Birinci şimdiden belli zaten, boşuna katılmayayım ben :)
Bende bir Türkmen olarak oyumu size vericem :))
Sevgiyle kal...
bu yarışmada kesinlikle şampiyonum sensin tatlı harikA gözüküyor
tatlım günşıgı ödülün bende
hem hafif hem sütlü bir tatli olmus eline saglik kalipda cok güzel
Ben bu tatlının kalıbına bayıldım, süper !
Yorum Gönder