Geçen yıl yaptığım kütük pastayı buradan görebilirsiniz. Lezzet Dergisi'de "doyuran pasta" tarifi görmüştüm. Yapılışını ve malzemelerini not almadığım için ben de aklımda kalanlar ve kendimce bazı değişikliklerle bu pastayı yapmaya çalıştım. Doyuran pasta İzmir'de çok yapılıyormuş. Artan kekler, kurabiyeler içine değişik kuruyemişler eklenerek bu şekilde değerlendiriliyormuş. Sizde yenmeyen keklerinizi farklı sunumlar ve malzemelerle bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
2010 Yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Malzemeler :
Kek için :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı Sinangil Kakaolu kek unu
(Hazır pandispanya ya da evde bekleyen herhangi bir kek de kullanılabilir.)
İçine;
7-8 adet çekirdeği çıkarılıp küp doğranmış hurma
1 su bardağına yakın iri ceviz
1 çay bardağı damla çikolata ya da parçalara bölünmüş sütlü çikolata
1 kahve fincanı kuru üzüm
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay bardağı süt
Not : istediğiniz kuruyemişi ekleyebilirsiniz; fındık, fıstık, kayısı, vb.
Ayrıca;
200 ml (bir kutu) krema
2 paket (80 gr.) bitter çikolata
6-7 adet kakaolu bisküvi
Süsleme için;
şeker hamuru
Yapılışı;
Tozşeker ve yumurtalar çırpma kabına alınarak krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Kakaolu kek unu eklenip iyice karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında pişirilir.
Kek iyice soğuyunca parçalara bölünüp mutfak robotunda çekilir ya da elde ufalanır.
Krema bir cezveye alınıp ısıtılır ve parçalara bölünmüş bitter çikolata eklenir. Ocaktan alınıp çikolata eriyinceye kadar karıştırılır, ılımaya bırakılır.
Ufalanmış kekin içine süt ve ılık hale gelen kremanın yarısı dökülür, iyice karıştırılır. Sonra içine hurma, ceviz, damla çikolata, kuru üzüm, hindistancevizi ya da istenilen diğer kuruyemişler eklenir ve iyice karıştırılır. Bütün malzeme streç folyaya boşaltılıp rulo şekli verilir. Buzdolabında bir süre bekletilir. Sonra ağaç dalları görüntüsü vermek için verev şekilde parçalar kesilir ve gövdenin yanlarına yerleştirilir. Kalan çikolatalı krema fırça yardımıyla pastanın her tarafına sürülür. Üzerine mutfak robotunda çekilmiş kakaolu bisküvi serpilir. Çatal yardımıyla çizgiler yapılıp ağaç gövdesi görünümü verilir. Şeker hamurundan uygun dekorlar yapılıp süsleme tamamlanır. İsteğe göre pudra şekeri eleyerek "kar yağmış" görüntüsü de elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Harikasın arkadaşım ellerine sağlık
sevgiler...
Yeni yıl da her şey isteğin gibi olsun,evinden huzur,sağlık,bereket eksik olmasın canım..tariflerin aynı hızla devam etsin..öpüyorumm..
ayrıca pastaya oğluşumla bayıldık ellerine sağlık..
Yeni yılın size ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.
Mutlu Yıllar :))
Sevgili arkadasim bu yeni senede ve bundan sonraki senelerde hersey gönlüne göre, gönlünce olsun... Ama önce saglik olsun... Sevgilerimle Filiz
birtanem harika olmuş yine afiyet olsun..
Yaşamın kaynağı .Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluğumuzun daha da pekişmesi ve ebedi olması dileğimle daha nice mutlu yıllara.....
sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl dilerim,her şey gönlünce olsun
çok şık sunumlar hazırlıyorsunuz emeğiniz için sizi tebrik ediyorum
ellerinize sağlık
Canım ;
Pasta çok hoş bir görünümle lezzetini ortaya sermiş.
Ağzınızın tadı hiç eksik olmasın dileklerimle..
ellerıne sağlık.
Buraya bi mim(!) koyuyorum veee en yakın zamanda deniyorum:) harika olmuş.
keyifli bir yıl diliyorum.
sevgiler..
cafecikolata.blogspot.com
CANIM PASTAN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORÇ....ELLERİNE SAĞLIK...
Yorum Gönder