Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
Üzerine;
yumurta sarısı
İçine;
beyaz peynir (İrem sevmediği için maydanoz eklemedim, isteğe göre eklenebilir.)
Süslemek için;
milföy hamuru (Evde bekleyen milföy hamurunu değerlendirmek için süsleme yaptım, olmasa da olur.)
Yapılışı :
Yufkalar üst üste temiz bir zemine serilir. Bıçak yardımıyla 5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Süt, su ve sıvıyağ bir kapta çırpılır. Her bir şeridin üzerine ayrı ayrı fırça ile süt-su-yağ karışımından sürülür. Şeritlerin ucuna peynir yerleştirilir. Önce yan kenarları içe doğru katlanır. Sonra peynir yerleştirilen uçtan başlanarak diğer ucuna kadar katlanarak sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan süt-su-yağ karışımından böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre milföy hamurlarından şeritler kesilerek süslemeler yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK.BU ARA ESKİSİ KADAR ÇOK MUTFAKTA DEĞİLSİN SANIRIM
Canımmm ellerine sağlık börek ve şekerparen enfes görünüyor.Kocaman öpüyorum...
peynirli böreğe asla hayır deme..ellerine sağlık..
geçmiş bayramın kutlu olsun.
geçmiş bayramın kutlu olsun canım sevgiler...
Ggeçmiş bayramınızı kutluyorum ve böreklerden bir tane istiyorum(çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık) sevgiler
Yorum Gönder