4 adet böreklik yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet tavuk göğüs
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz ve kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Tavuk göğüs yıkanıp bir tencereye alınır, üzerine çıkacak kadar su ve tuz eklenip pişmeye bırakılır. 1. yufka temiz bir zemine serilir. Bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürülüp bütün olarak rulo yapılır ve 1,5-2cm. eninde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra fırça ile üzerlerine de sıvıyağ sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Suyundan 1 kepçe kadar alınıp pişen yufkaların üzerine gezdirilir. Fırın kapatılıp, bir süre fırında bekletilir. Mantılar servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve didiklenmiş tavuk etlerinden serpilir. Başka bir tavada sıvıyağ ve pulbiber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
HAMARAT ARKADAŞIM BENİM ELLERİNE SAGLIK :)
HARİKA OLMUŞŞ
Canım benim yine üç muhteşem tarif biraz rahatsızım anca geldim.Kusuruma
bakma harikasın öpüyorum...
nefis olmuş.ellerine sağlık canım
mmmmmmm süper olmuş canım.afiyetler olsun..
Ellerine sağlık canım sunumun yine çok neis olmuş...
Mutlu hafta sonları...
Hem kolay hem leziz. Ellerine sağlık Birselcim. Sevgiler...
eline sağlık birsel çok güzel görünüyo,silor gibi olmuş..kocaman sevgiler,mutlu hafta sonları diliyorum...
sanırım bu yöresel bişey benim bir yakınım yapıyor tuncelliler biraz daha değişik ellerine sağlık
Merhabalar Birsel Hanim
Cok degisik bir tarif olmus, ellerinize saglik.Ayrica sayfanizdaki diger tariflerinizde birbirinden lezzetli ve degisik gorunuyor.Sizi blog listeme ekleyip herzaman ziyarete gelirim :)
Sevgiler..
Merhabalar canim, cok degisik bir manti cesidi ellerine saglik, sevgiler....
canım yoklugumda ekledıgın butun tarıflerı aldım ama bu nu mutlaka deneyecegim çok guzel llezzetlı görünüyor
Yorum Gönder